9. september 2015

Ühe poti pasta suvikõrvitsa ja seentega

Seened lasevad sel aastal end oodata. Keset suve leidsin ootamatult maalt suure kuuse alt peotäie kuuseriisikaid, aga nüüd, kui justkui peaks seeneaeg käes olema, on kuuse- ja metsaalused nukralt lagedad. Ehk tuleb veel. Segane suvi oma pika jahedusega ja siis korraks saabunud kuumaga on vist seentelgi graafiku veidi segaseks keeranud. Seniks, kuni metsaseened jälle enda kübarad samblast välja lükkavad, võib seeneaega imiteerida aga poeseente toel. Mitte küll päris see, aga raskel ajal abiks ikka. Suvikõrvitsaid see-eest jagub ja mitte vähe. Ühe poti seene-suvikõrvitsa pasta maitseb tegelikult väga hästi ka šampinjonidega.



See ühe poti pasta on tõeline mugavusroog. Ei mingit märkimisväärset vaeva ega pikka ettevalmistamisaega. Koostisained koos veega potti, vesi keema ja veidi aega oodata. Pasta peaaegu et keedab end ise valmis. Hiljem seda rooga nautides võib ise ka imestada, kui lihtsal moel on võimalik midagi nii maitsvat teha.
400 g spagette
400 g pruune või valgeid šampinjone
1 suurem või 2 väiksemat suvikõrvitsat
200 g rohelisi herneid
2 küüslauguküünt
Tüümiani
150 g riivitud parmesani juustu
1 dl 35%-list koort
Mõned tüümianioksad
Soola ja pipart.

Puhasta ja viiluta seened. Tükelda suvikõrvits, haki küüslauk. Aseta potti spagetid, seened, küüslauk, suvikõrvits ja tüümianioksad. Lisa 1 l vett, maitsesta soola ja pipraga ning lase keema tõusta. Keeda ilma kaaneta vaiksel tulel 8-10 minutit. Sega juurde parmesani juust ning koor, sega ühtlaseks ning serveeri kohe. 

Retsept ilmus "Seenetoitude" raamatus, mis sai Mari-Liis Iloveriga kahe peale kirjutatud.

Kommentaare ei ole: