17. aprill 2015

Šokolaadiküpsised kookoshelveste ja rosinatega

Need on lihtsad ja tervislikud küpsised, mis peaksid küll iga šokolaadisõbra südame võitma. Maitset annavad küpsistele veel rosinad, pistaatsiapähklid ja kookoshelbed. Tegemist on kiireks vahepalaks sobiva tervisliku suutäiega ja väike purgike nende küpsistega võiks kõigil käepärast olla juhuks, kui nälg näpistama hakkab. Suhkruna sai nende küpsiste puhul kasutatud DanSukkeri suhkruroosiirupit, mis on kindlasti tervislikum valik, kui tavaline valge suhkur ning lisaks annab see karamelline tume siirup küpsetistele mõnusa sügava ja kergelt lagritsase maitse. 



2 muna
2 dl kookoshelbeid  (nt Germundi kookoshelbed)
2 dl mandlijahu
1 dl kakaopulbrit
2 sl kookosrasva või võid
Näpuotsaga soola
100 g suuremaid erivärvilisi rosinaid (nt Germund Premium Jumbo rosinad)
100 g tumedat šokolaadi
100 g soolata pistaatsiapähkleid (nt Germund soolata ja röstimata pistaatsiapähklid)




Klopi munad lahti. Lisa sinna kookoshelbed, mandlijahu, kakaopulber, siirup, sool ja kookosrasv või või. Sega läbi ja lisa rosinad. Tõsta segu paarikümneks minutiks külmkappi. Vormi käte vahel tainast ca 7 cm läbimõõduga lamedad küpsised ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta küpsised ning kata siis vesivannil sulatatud tumeda šokolaadiga ja tükeldatud pistaatsiapähklitega.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

4 kommentaari:

Anzu ütles ...

Millega põhjendate väidet, et suhkruroosiirup on tervislikum kui tavaline suhkur?

Tuuli ütles ...

Pidades silmas tavalist valget ja rafineeritud suhkrut, siis on suhkruroosiirup kindlasti parem valik. Rafineerimise mitte kõige tervisesõbralikum protseduur on lihtsalt vahele jäänud :)

Pille-Riin ütles ...

Kui kookos ei meeldi, mis selle asemel võiks kasutada? Helveste asemel siis.

Tuuli ütles ...

Pille-Riin, kookoshelbed võib asendada millegi muu meelepärasega - purustatud pähklid, mandlijahu, datlimass, peeneks hakitud rosinad, viigimarjad vm. Täpselt enda soovide ja fantaasia järgi :)