28. aprill 2015

Avocado Vitamina chai ja chiaga

Selle smuuti nimetus kõlab juba teataval määral kalambuurina või sõnamänguna, aga kui koostisained pealkirjas kokku loetleda, siis täpselt sellise tulemuseni jõuabki. Tegemist on algselt Brasiiliast pärit smuutiga, kus vitamina nimetusega värsketest puuviljadest jooke pakutakse mahlabaarides ning kuhu tihti lisatakse ka avokaadot nii tervislikkuse kui ka siidise tekstuuri pärast. Siit siis nimetus Avocado Vitamina. Omalt poolt lisasin veel magustajaks ja vürtsitajaks David Rio Chai rohelise tee pulbrit ning supertoitu chia-seemneid. Kokku tuli üks äraütlemata mõnus ja tervisesõbralik smuuti.



Valmistamine, nagu smuutide puhul kombeks, on lihtsamast lihtsam ehk siis eelduseks on blenderi või muu purustavate omaduste köögimasina ja toorainete olemasolu.
Siia smuutisse sai sätitud järgmised koostisosad:
1 küps keskmise suurusega avokaado
1 banaan, sobib hästi üleküpsenud pruunikooreline banaan
4 dl tavalist piima või kookospiima
3 sl Chai pulbrit
1-2 sl chia seemneid
soovi korral peotäis värsket umbrohtu (nurmenukulehti, võilillelehti, naati vm)
laimimahla
jääkuubikuid (NB! jääkuubikute jaoks oleks vaja veidi võimsamat blenderit, nt KitchenAid blenderil on eraldi nupp jää purustamiseks)




Tõsta koostisained blenderisse ja blendera ühtlaseks ning kreemjaks. Maitse timmi parajaks täpselt enda järgi. Kui haput maitset puudu, lisa laimi. Kui aga soovid magusamat varianti, lisa chaipulbrit. Kui soovid lahjemat, lisa täiendavalt jääkuubikuid. NB! Chia seemned paisuvad, seega kui jätad smuuti pikemalt seisma, võib see pakseneda.
Naudi!

Postitus sündis koostöös firmaga KAFO.

3 kommentaari:

Morgie ütles ...

Kas chai pulber on alati just nimelt Chai nime all?

Tuuli ütles ...

Morgie, ma nüüd 100%-lise kindlusega ei oska väita, aga üldiselt peaks sellelaadsed tooted ikka oma nimetuses Chaid sisaldama, sest see on vürtsidega tee koondnimetus.

Maria ütles ...

Avokaado on aga selles koosluses tõeliseks tervisepommiks. Neile kes mõistavad tasakaalu saavutamiseks aluselise toiduainete olulisust, siin avokaado suhteline happelisus 15.6(pH+).