7. aprill 2015

Ahjus küpsetatud fenkol parmesani juustuga

Fenkol on mõnus ja maitsev köögivili, mis on ehk teenimatult veidi tahaplaanile jäänud. Kergelt aniisise maitsega vili maitseb eriti hästi koos kala ja mereandidega. See imelihtne ahjufenkoli retsept toob võluval moel välja fenkoli ehk apteegitilli magusa maitse. Parmesan sobitub fenkoliga imehästi ja väga vähese vaevaga on tulemuseks suurepärane lisand näiteks kalatoitudele.


4 sl oliiviõli
3-4 keskmise suurusega fenkolit, horisontaalselt poolitatuna
Soola ja pipart
Paar peotäit värskelt riivitud parmesani (nt Selection by Rimi sarjast)


Poolita fenkol. Määri ahjuvorm õliga ning tõsta fenkol ahjuvormi. Maitsesta soola ja pipraga ning puista üle parmesani juustuga. Piserda oliiviõliga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures kuni fenkol on läbiküpsenud. Selleks kulub 40-50 minutit. Tõsta ahjust ja serveeri kohe.

Retsept ilmus 2015. aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse.

Kommentaare ei ole: