15. detsember 2014

Seakülje rulaad fenkoli- ja ürditäidisega

Seakülg on suurepärane algmaterjal rulaadi valmistamiseks. Kuna tegemist on üsna rammusa lihatükiga, kus taisemad kihid vahelduvad rasvasemate kihtidega, siis küpseb rulaad mahlaseks ja maitsvaks. Fenkoli- ehk apteegitilliseemned koos värskete ürtidega annavad sealihale väga meeldiva maitse. Sellist rulaadi sobib pakkuda nii praena kui kasutada seda ka võileivakatteks. 


Ca 1 kg seakülge, ruudukujulist, vajadusel veidi õhemaks ja ühepaksusemaks lõigatuna
1 sl fenkoliseemneid
1 sl musta pipart
3 küüslauguküünt
Peotäis värsket tüümiani
Peotäis värsket peterselli
Oliiviõli
1 sidrun
Soola ja pipart



Rösti pannil fenkoliseemneid koos musta pipraga. Uhmerda peeneks. Lisa umbes 2 sl õli, soola ja pipart ning hakitud ürdid. Sega läbi ning määri lihale. Keera liha tihedalt rulli ning seo majapidamisnööriga ühtlaseks rulliks. Lase lihal marineeruda paar tundi kuni üleöö. Määri liharulli õli, soola ja pipraga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Võta liha ahjust välja ja piserda sidrunimahlaga. Tõsta ahju 180 kraadi juures ja küpseta umbes 2 tundi. Enne ahjust väljavõtmist tõsta temperatuur 220 kraadini ning lase nahal krõbedaks muutuda. Tõsta rulaad ahjust välja ning lase umbes 15 minutit rahuneda. Serveeri koos ahjujuurikatega või ka võileivakattena.

Retsept ilmus 2014, aasta novembrikuises ajakirjas Oma Maitse

2 kommentaari:

Helen ütles ...

Väga hea retsept, suurepärane! Mina küpsetasin rulli oma tavalises puuahjus 3 tundi, ja peale seda panin 15 min kuuma elektriahju. Rullile läksid potti sõbraks porgandid. 6 inimest sõid 1,2-kilose tüki niuhti ära. Koos porgandite ja kartulipudru ja rohelise õuna salatiga. Seda rooga hakkavad mu külalised edaspidigi saama! Aitäh

Tuuli ütles ...

Helen, väga tore, et retsept meeldis. Kindlasti andis puuahjus küpsetamine veel eriti mõnusa maitse. Küpsetaksin isegi sel moel, kui puuahi käepärast oleks :)