13. oktoober 2014

Õunapannkoogid speltajahuga

Pühapäevahommikused pannkoogid on paljudes peredes püha üritus, mis saab teoks ilmast ja kuuseisust sõltumatult. Tavapärase pannkoogi võib lihtsa vaevaga veidi tervislikumaks muuta, kasutades taina sees speltajahu või täisterajahu ning lisades sinna veel riivitud õuna. Täisterajahud sobivad pigem siiski lusikapannkookide valmistamiseks. Suured ülepannikoogid kipuvad nende jahudega ära lagunema. Samas annab täistera ja õun pannkoogile hoopis mõnusama ja nüansirikkama maitse



2 muna
150 g speltajahu
200 g riivitud õuna
1 dl piima
2 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Näpuotsaga soola
Kaneeli
Praadimiseks õli


Sega omavahel riivitud õun, kaneel, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Eralda munakollane munavalgest ning sega munakollane taina hulka. Vahusta munavalge ja lisa viimasena see. Kuumuta pannil õli ning prae vaiksel kuumusel lusikapannkoogid. Serveeri moosiga. 

Retsept ilmus 2014. aasta oktoobrikuises ajakirjas Oma Maitse. Samas ajakirjas on pikemalt juttu erinevatest jahudest ja hulganiselt retsepte, kuidas valge nisujahu asemel hoopis tervislikumaid jahusid kasutada. 


3 kommentaari:

Getter ütles ...

Tahaks neid proovida nädalavahetusel :) Kas toormaasikamoos oleks hea kõrvaline?

Üks asi veel - mina praen pannkooke alati võiga, sest maitse nii palju meeldivam ja jahu ei hakka tossama :)

Tuuli ütles ...

Getter, toormaasikamoos on alati VÄGA hea valik ;) Võiga praadimine annab ka alati hea tulemuse. Nõuab ainult natuke rohkem tähelepanu, sest on suurem oht kõrbema minna. Õli ja või segu on ka väga hea pannkookide küpsetamiseks.

Getter ütles ...

Jaa seda küll, toormaasikamoos on alati imeline :)

Kui võib soovitusi anda, siis ootaksin postitust sibulamoosist ja kuigi tšillimoosist on juba olemas, siis äkki tšillimarmelaadist või sellisest paksemast ja hästi vürtsikas-magusast keedisest :) Midagi, mis oleks ideaalne kõrvaline juustudele. Või üldse ehk juustudele pühendatud postitus?! :) Sest pole ju midagi paremat, kui juust.