8. oktoober 2014

Lihtne supp riisinuudlite, pak choi ja krevettidega

See lihtne ja väga maitsev roog kaunistas septembrikuu Oma Maitse ajakirja, kus võtsin vaatluse alla ka meile jõudnud pak choi ehk Hiina lehtnaeri. See on mõnusa tekstuuriga ja suhteliselt neutraalse maitsega köögivili, mis on hästi omane Hiina köögile. Sobib hästi vokiroogadesse, salatitesse ja suppidesse. Siintoodud roog on selline imekiirelt valmiv kombinatsioon, mis sobib hästi argiõhtusse. Parimad jäävad toored krevetisabad, kui neid ei õnnestu saada, võid loomulikult kasutada ka eelkuumutatud krevette. Pak choid on päris sageli saada Rimi köögiviljaletist ja seda müüakse Rimi oma märgi all. Teistes poodides on pak choi otsimine ja leidmine seni kahjuks üsna juhuslikku laadi. Pak choi asenduseks sobib samas ka värske spinat või muu roheline kraam, mis kiirelt läbi kuumutades süüa sünnib.



750 ml kanapuljongit
2 sl austrikastet
2 sl teriyaki kastet
1 sl kalakastet
pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
300 g tooreid tiigerkrevetisabasid
ca 300 g pak choid, lehed eraldatud (Saadaval nt Rimi poodides, sobib ka värske spinat, rukola või ka lehtpeet)
200 g riisinuudleid
2-3 hakitud rohelise sibula vart
tšillihelbeid
Kuumuta vokkpannil või ka tavalisel pannil puljong kuni keemiseni. Lisa kastmed ja ingver puljongi sisse. Lase korraks keema tõusta ning lisa siis krevetid. Toorestele krevettidele peaks piisama 2 minutist. Ära krevette üle keeda, krevetid peavad kergelt roosakaks tõmbuma. Lisa pak choi ja kuumuta veel paar minutit. Lisa riisinuudlid ning lase supil keema tõusta. Sega juurde roheline sibul ja soovi korral veidi tšillihelbeid. Serveeri kaussidest, kuhu jaota võrdselt nuudleid, krevette ja pak choid.

Retsept ilmus 2014. aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse.

Kommentaare ei ole: