24. september 2014

Kuldkollane vürtsikas kõrvitsasupp kookospiimaga

Kõrvitsasupp on minu lemmik juba aastaid. See kuldkollane sametine supp võlub oma lihtsuse ja samas täiusega. Kohustuslik komponent minu kõrvitsasupis on alati ingver. Minu meelest annab särtsakas ingver kõrvitsa mahedusele täiusliku maitselisandi. Ingver, teatavasti, on Aasia köögi üks alustalasid ja seetõttu tasub kõrvitsasupp valmistada ka muude Aasia köögist pärit lisanditega ehk karripasta ja kookospiimaga. Väga maitsev ja mõnusalt vürtsikas tulemus soojendab hästi ootamatult saabunud sügisel ning aitab seestpoolt soojeneda. Kõrvitsasupil on küll eksimatult sügise nägu, aga antud jahedatesse sügispäevadesse sobib see sametine lemmik suurepäraselt.



ca 1 kg kõrvitsat (koorituna)
2 küüslauguküünt, hakituna
pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
1-2 sibulat
soovi korral tšillit, hakituna ja puhastatuna
400 ml purk täisrasvast kookospiima (võid paar lusikatäit jätta serveerimiseks)
1-2 tl punast või rohelist karripulbrit
500 ml kana- või köögiviljapuljongit
soola, pipart, õli,
kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli.
Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit). Kui soovid teravamat varianti, lisa ka hakitud tšillipipar ja kuumuta ka see pannil läbi. Lisa karripulber ja kuumuta õlis läbi. Järgmisena lisa tükeldatud kõrvits, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreeri saumikseriga. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult.
Serveeri koos röstitud kõrvitsaseemnetega ja peale niristatud kõrvitsaseemneõliga või kookoskoorega.

Kommentaare ei ole: