29. august 2014

Krõbeda panko paneeringuga ja päikesekuivatatud tomatiga ahjukala

Üks mõnusalt lihtne retsept, kuidas kiirelt ja vähese vaevaga valmistada tõsiselt maitsev ahjukala. Selle kala puhul on võtmesõnaks panko paneering, mis on jämedama jahvatusega kui meil põhiliselt kasutatav riivsai ning jääb seetõttu ka õhulisem ja krõbedam. Panko on pärit Jaapanist ning valdavalt kasutatakse seda panko paneeringut frititud toitude puhul. Jääb tõeliselt krõbe ja mõnus. Selle kala puhul tuleb esmalt paneering korraga valmis teha, siis kalale laotada ja kala koos paneeringuga hoopis ahjus valmis küpsetada.


1 kg valge kala fileed (sobib nii tursk, ahven, koha jt)
50 g võid
1,5 dl panko paneeringut (kasutasin SEDA Umami.ee pankot)
1 sibul hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
4 päikesekuivatatud tomatit, hakituna
peotäis siledalehelelist peterselli
sidrunikoort
soola ja pipart maitsetamiseks
majoneesi


Sulata pannil või, sega juurde panko paneering, sibul, küüslauk, petersell, päikesekuivatatud tomatid ja sidrunikoor. Sega läbi ja maitsesta soola ja pipraga. Prae kiirelt läbi. Lõika kalafileed suupärasteks tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga. Määri kala ülemisele küljele majoneesi ning tõsta igale kalafileele paras ports paneeringut. Suru paneering kala külge kinni. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit, kuni kala on läbi küpsenud. Väldi üleküpsetamist. Kala küpsemise pikkus sõltub filee paksusest.
Serveeri meelepäraste köögiviljadega või ka riisiga.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Imemaitsev!!!