2. detsember 2013

Kana ja kuskussipada

Üsna kiirelt ja lihtsa vaevaga valmiv maitsev pada, kus kana ja kuskus sõbralikult ühes toidus koostööd tegemas. Oliive võib igaüks oma soovi järgi lisada või kui suurem oliivisõber ei ole, need üldse ka välja jätta. Samas annab oliiv ja sidrunimahl- ja koor roale just iseloomuliku mõnusa särtsakuse.

8 nahaga kanakintsu
2 tl kurkumit
1 sl garam masalat
2  sl õli
2 sibulat, hakituna
3 küüslauguküünt, hakituna
5 dl kanapuljongit
Rohelise oliive (soovitavalt kivita)
Sidrunimahla ja riivitud koort
250 g kuskussi
Hakitud värskeid ürte (peterselli ja koriandrit)
Sega vürtsid ning püherda kana vürtsides ja soolas, kuni kana pind on kaetud. Kuumuta pannil õli ning prae kanatükke nahapool allapoole kuni kuldpruuni värvuseni. Keera tükid ümber ja prae ka teiselt poolt mõned minutid. Tõsta kana pannilt, lisa veidi õli ning tõsta sibul pannile. Prae sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid, lisa küüslauk ning prae kergelt kuldseks. Sega juurde ülejäänud vürtsid (mis jäid kana maitsestamisest üle) ning prae veel minutijagu. Kalla peale kuum kanapuljong ning lisa oliivid. Lase keema tõusta, alanda kuumust ning lisa roale ka kanatükid, nahapool ülespoole.
Kata pann kaanega ning hauta umbes 35-40 minutit. Tõsta kana pannilt ära ja hoia soojas. Tõsta pann tulelt, sega puljongi sisse kuskus ja sidrunimahl. Vajadusel lisa kuuma vett nii, et kuskus oleks vedelikuga kaetud. Aseta pannile kaas ning jäta seisma umbes viieks minutiks, kuni kuskus on pehme. Töötle kuskus kahvliga kohevaks ning lisa hakitud ürdid ning sidrunikoor. Tõsta kanatükid kuskusi sisse ning serveeri kohe. 

Kommentaare ei ole: