9. oktoober 2013

Kõrvitsahooaja magus pool - toorjuustu-kõrvitsakook

Kõrvits on magusas koogis igati avastamist väärt kooslus. Vürtsikas veidi jõulumaitseline kook sobib oma mahlasuse ja täidlusega ideaalselt ühe sügisese söömaaja krooniks. Kõrvitsapõlguritele tuleb lihtsalt mainimata jätta, millest kook valmistatud :)
Erinevaid vürtse võid ka ise kombineerida-vahetada, siis retseptis on vaid üks võimalk kooslus välja toodud. Kui soovid juba veidi talvisemat-jõulusemat maitset, siis väga mõnusa tulemuse saab näiteks piparkoogimaitseainet kasutades.



Põhi
150 g purustatud Digestive küpsiseid
50 g võid
0,5 dl demerara suhkrut
1 tl jahvatatud ingverit
Täidis
3 dl ahjus küpsetatud ja püreeritud kõrvitsat
2 dl suhkrut
300 g toorjuustu
3 muna
2 dl vahukoort
1 tl kaneeli
0,5 tl jahvatatud kardemoni (võib ka jahvatatud muskaadiga asendada)
3 spl tärklist
Kate
200 g hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga, suhkruga ja ingveriga ning suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta umbes 8 minutit 180-200 kraadi juures.
Täidise jaoks vahusta toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad, kõrvitsapüree, kaneel ja kardemon ning tärklis. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult kõrvitsasegu hulka. Kalla eelküpsetatud põhjale ja pane ahju 180 kraadi juurde küpsema. Küpsemisaeg peaks olema vähemalt 45 minutit. Kui kook hakkab liiga kiiresti pruunistuma, alanda kuumust. Liiga vara ahjus välja võetud kook võib olla seest liiga vedel.
Sega katteained, lisa küpsetatud koogile ning pane kook veel umbes viieks minutiks ahju.
Lase koogil enne lahtilõikamist veidi jahtuda.
Retsept ilmus 2013. aasta Toit&Trendi sügisnumbris

2 kommentaari:

kodukatt ütles ...

Üritasin ka :D Aga aega jäi pisut väheks, nii et mugavus-mugandustega. Küll kõrvits on ikka üks hea asi!

Kõrvitsakook

Marika ütles ...

Tegin seda kooki. Tuli tõesti väga hea :)