16. oktoober 2013

Jogurt mee ja karamelliste pähklitega

Kerged piimatoodetest valmistatud magusroad on alati asjakohased – tervislikud, maitsvad ja lihtsad valmistada. Siin toodud kiirelt valmiv dessert on vaid üks lihtne ja toimiv kooslus, kuidas jogurtist teha kaunis ja söömaaega väärikalt krooniv kooslus.
Magusroog valmib kolmest komponendist - paksust Kreeka või Türgi jogurtist, vedelast meest ja pähklikaramellist. 


Esmalt valmista pähklikaramell
100 gr Kreeka pähkleid
2 spl vedelat mett + viimistlemiseks vähemalt teist samapalju
lusikatäis võid
tuhksuhkrut
Esmalt valmista meest, võist ja pähklitest pähklikaramell. Selleks sulata pannil või, lisa mesi ja pähklid ja lase vaiksel kuumusel pruunistada (iirise värvi karamell on täitsa paras). Kalla saadud pähklisegu küpsetuspaberile ja jahuta. Jahtunud pähklid pudista lahti - mass ise on korralikult kleepuv ja jube maitsev :)



Magustoitu serveerides tõsta igasse klaasi või pokaali jogurtit, sinna peale kalla vedelat mett ning kõige peale saputa pähklikaramelli. 
Need klaasid, millest mina toitu serveerisin, on hästi nutikad. Tegemist on Home Decori Pavina sarja klaasidega. Esmalt on kahe seina vahel vaakum, mis hoiab hästi klaasis oleva toidu või joogi temperatuuri ühtlasena ja teisalt on hästi vahva serveerida toitu või jooki, mis justkui ripub õhus. 

Kommentaare ei ole: