19. september 2013

Lavašikrõpsud päikesekuivatatud tomati ja oadipiga

Õnneks on mõni asi siin ilmas nii, et vaatamata pea olematule panustamisele võib tulemusele alati kindel olla. Ühe alati toimiva koosluse jätsin meelde oma armsal kursaõel külas käies ja sellest ajast saati on oadipp taasesitlusele tulnud juba vist kümneid kordi.


See on imelihtne kooslus ja samas alati kindla peale minek. Õhukesed krõbedad lavašikrõpsud koos mõnusa oadipiga, millele andmas särtsu nii päikesekuivatatud tomat, küüslauk kui ka basiilik. Võid sellist suupistet serveerida nii eelroana või ka suupistelauale sättida. Ubade puhul võib varieerida erinevaid konserve – valged oad tomatiga, punased oad või hoopis konserveeritud läätsed – igaüks annab uue ja põneva koosluse.

400 g purk ubasid tomatikastmes või vees, nõrutatuna

5-6 päiksekuivatud tomatit õlis

1-2 küüslauguküünt

Väiksem peotäis basiilikut

Soola ja pipart maitse järgi

1 õhuke lavaš

Õli ja soolahelbeid
Alusta lavašikrõpsude tegemisest. Rebi lavaš väikesteks tükkideks või lõika noaga kolmnurkadeks. Sega lavašitükid õli ning soolahelvestega ning aseta 200 kraadisesse ahju ning küpseta kuldseks. Arvesta sellega, et õhuke lavaš küpseb väga kiirelt, mõne minutiga, seega hoia küpseval lavašil silma hoolega peal.
Dipikaste on kõige parem valmis teha purustajas.



 
Dipikastme jaoks kalla kõik koostisained purustajasse kokku ning püreesta ühtlaseks. Võid lisada ka päikesekuivatatud tomatite õli.
Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral võid ka mõnd lemmikvürtsi lisada (näiteks vürtsköömneid, karripulbrit vm) .

Kommentaare ei ole: