14. august 2013

Kuningannakook marjadega

Klassikaline Soome marjakook, milles saavad kõige paremal moel särada hooajamarjad. Kooki sobib teha korraga erinevate marjadega, sh sõstarde-pohlade-jõhvikatega. Valmistusviis on universaalne ja tulemuses pettuma ei pea. Kuningannakoogi nimetus tuleneb aga sellest, et põhjanaabrid nimetavad vaarika ja mustika segu kuningannaseguks.



2,5 dl maitsestamata jogurtit
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsaga soola
Kate:
300400 g marju (mustikad, vaarikad, sõstrad jne)
3 sl pruuni suhkrut
1 sl tärklist



Sega omavahel suhkur, jahuga segatud küpsetuspulber, vanillsuhkur ning sool. Lisa jogurt ning sulatatud või. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi. Sega marjad, suhkur ja tärklis ning kalla tainale. Küpseta 180200kraadises ahjus 2535 minutit.

Kommentaare ei ole: