9. juuni 2013

Grillitud kanafilee rabarberimarinaadis

Meie armas kevadine esimene vili rabarber ei ole mitte ainult mõnus kisselli- ja koogivili, vaid sobib suurepäraselt ka marinaadide valmistamiseks. Rabarberi hapusus lisab lihale särtsakust. Reeglina sobivad hapu alatooniga marinaadid kõige paremini linnulihale, sealihale ja ka punasele kalale. Tasub katsetamist, suure tõenäosusega on meeldiv üllatus garanteeritud. Meie teeme peale mõne aasta tagust esimest proovimist rabarberimarinaadi igal kevadel. Üks kindel kevadekuulutaja ja grillihooaja esimese poole lemmikmarinaad. 




1 kg kana rinna- või kintsufileed, veidi õhemaks vasardatuna ja parajateks tükkideks lõigatuna

300 g rabarberit, vajadusel koorituna ja tükeldatuna

2 sl mett

Pöidlasuurune jupp ingverit, riivituna

2 sl sojakastet

Paar küüslauguküünt

Ühe apelsini mahl

1 tl apelsinipipart või Hiina viievürtsisegu

Tükelda kõik koostisained, tõsta potti ning keeda pehmeks. Jahuta Tõsta liha marinaadi paar tundi enne grillimist.  Enne grillimist pühi lihalt üleliigne marinaad ära ning grilli kanafileed kuni see on keskelt küps. Kontrollimaks küpsust lõika mõni tükk keskelt katki või torka noaga liha sisse. Kui eralduv vedelik on läbipaistev, mitte punane, on kana valmis.
Inspiratsioon selle marinaadi jaoks on pärit Jamie retseptivaramust. Retsept ilmus ajakirja Mari 2013 juunikuises numbris.
Paleoretsepti puhul asenda sojakaste kalakastmega.

Kommentaare ei ole: