27. juuni 2013

Balsamico-marinaadis kesksuvised maasikad

Südasuvisel maasikahooajal ei ole nauditavaks äraolemiseks vajagi muud, kui kodumaiseid küpseid maasikaid ja head seltskonda. Muu on ilus juba niikuinii. Kui niisama maasikate söömisest veidi villand saab, siis imeliselt maitsev on magus maasikas ja kreemine rikkalik balsamico. Delikaatsete ja hõrkude maitsetega marineeritud maasikad on kindel suvise söögikorra hitt nii suurte kui väikeste jaoks. NB! Balsamico kreem on paks ja tihe, tavaline palsamiveiniäädikas siin ei sobi, kuna on liiga happeline. Küll on võimalk aga palsamiveiniäädikas poole võrra kokku keeta ja tulemuseks ongi balsamico kreem.



500 g maasikaid, puhastatuna ja tükeldatuna

4 sl balsamico-kreemi (häid tooteid leiad nt Frizza valikust)

3-4 sl mett (sõltuvalt maasikate magususest)

Värsket hakitud münti, basiilikut või melissi

Soovi korral veidi värskelt jahvatatud musta pipart.

Serveerimiseks paksu suhkru ja vanillisuhkruga segatud paksu jogurtit või vanillijäätist.

Sega omavahel balsamico ja mesi ning kalla maasikatele. Lase marineeruda ca 1 tund. Serveeri koos värskete hakitud ürtidega ning hästi põneva maitse annab kooslusele veel maasikatele raputatud musta pipra lisamine. Juurde paku kas vanillimaitselist paksu jogurtit või vanillijäätist.
Retsept ilmus 2013. aasta ajakirja Mari juunikuises numbris

Kommentaare ei ole: