19. november 2012

India võikana ehk Murgh Mahkani

Indiast pärit väga maitsev võikana ei ole asjata klassikuks saanud. Võis hautatud vürtsid kreemises tomatikastmes on tõeliselt sõltuvust tekitavad ja need, kes väga teravat maitset ei armasta, võivad lihtsalt tšillipipra kogust vähendada. Aromaatne ja maitseküllane roog tasub igal juhul ettevõtmist. 


2 spl maapähkli õli
500 g kondita ja nahata broileri kintsuliha
50 g võid
1 tl garam masala maitseainet
1 tl jahvatatud magusat paprikat
1 tl jahvatatud koriandrit
Pöidlasuurune jupp värsket ingverit peeneks hakituna
1 tl jahvatatud tšillit
1 kaneelikang
5 kardemonikauna või ½ tl jahvatatud kardemoni
400 g purustatud tomateid või tomatipüreed
1 spl suhkrut
100 ml 35%-list koort
Sidrunimahla
Soola ja pipart
Basmati riisi


Kuumuta pannil õli  ning prae kanatükke pannil mõned minutid kuni ilusa kuldse värvuse  saavutamiseni.  Tõsta kana pannilt. Lisa pannile või ning kuumuta kõiki vürtse kuuma või sees, et need muutuksid aromaatseks (umbes 1 minut). Kalla pannile kana ning sega nii, et kana oleks üleni vürtsidega kaetud. Kalla peale tomatikaste ning lisa suhkur, hauta pannitäit umbes 15 minutit aeg-ajalt segades. Lisa koor, sidrunimahl ning hauta veel mõned minutid, kuni kaste hakkab paksenema.
Serveeri aurutatud basmati riisiga.

Retsept ilmus ajakirjaToit ja Trend  2012. aasta november/detsember numbris
Paleoretsepti puhul asenda suhkur meega, kasuta või asemel selitatud võid ning õli vali paleodieedis lubatud õlide seast. 

6 kommentaari:

Kaur Virunurm ütles ...

On vast pealkiri! Kontekstiväliselt (blog.tr.ee-s) lugedes tundus nagu mingi omanäoline reisikiri...

Tuuli ütles ...

Selle peale ise ei tulnudki, et India võikana võib ka India võikusena tunduda :D Pole see India muidugi nii võigas midagi ja toidud on seal ka mõnusad ja vürtsised ;)

Kristel ütles ...

Superhea retsept! Pooleteistaastane laps sõi ka hea isuga ja nõudis lisa :)

Tuuli ütles ...

Kristel - rõõm kuulda, et isegi väikesed gurmaanid retsepti heaks kiitsid :)

kaidi ütles ...

Minu esimene india toit ja, jamm...

Tuuli ütles ...

Kaidi, tore, et esimene India toidu üritus ei nurjunud. India toit on tegelikult super! Avastamist jätkub pikaks ajaks :)