9. oktoober 2012

Kanagurmee ja lummav linnavaade

Esialgu võib arusaamatuna näida, mis neid kahte - kana ja linnavaadet - küll ühendab, aga vastus on tegelikult üsna lihtne ja elamusi nii silmadele kui maitsemeeltele pakkuv.
Nimelt, oktoobrikuu jooksul ootab erilise maitseelamuse otsijaid 112-meetri kõrgusel asuvas restoranis Horisont nelja peakoka valmistatud 6-käiguline menüü. Menüüsse kuuluvad restoran Horisont peakoka Michael Wilkinsoni pardimaksa parfee, Rannamõisa peakoka Ants Uustalu kana ballotine, Swissoteli peakoka Andrew Stansbie šokolaadivulkaan ning Rannamõisa blogikoka Ragne Värgi küülikurisoto.
Sai kõik need road ka ise järele proovitud ja julgen kiia. Ainuüksi küülikurisoto nimel tasub kohale minna :)

Ants Uustalu tööhoos ja linnuliharoogadele viimast lihvi andmas

Pressile suunatud info väidab järgmist: Peakoka Michael Wilkinsoni sõnul teeb restoran sellisel kujul koostööd esmakordselt. Tema sõnul vastavad Rannamõisa tooraine kvaliteet, valik ja tarnekindlus vastavad tipprestorani vajadustele, mis on ju suurepärane kompliment muidu ikka valdavalt jaeostjale ja -tarbiljale suunatud Rannamõisa linnulihatoodete puhul. 

Igal juhul tasub oktoobrikuu jooksul Swissotelist läbi astuda ning kõiki suurepärased hõrgutisi pilvepiiril maitsta. Kes aga soovib linnulihagurmeed kodus nautida, siis paar väga maitsvat ning täiesti koduköögis järeletehtavat retsepti Rannamõisa "ihukokalt" Ragnelt olgu ka siin ära toodud. 
Üks vaieldamatu lemmik linnulihagurmeed tutvustavalt ürituselt suupistete valikust oli kindla peale spinatirull.

Retsept ja foto: Ragne Värk

Spinati-basiilikurull broileririnnalihaga
5 dl spinatilehti
ca 4 sl vett
2,5 dl basiilikulehti
3 muna
200 g toorjuustu
soola, pipart
100 g Lepasuitsu broileririnnaliha dekooriga
4 tl artišokikreemi
Pane spinatilehed kuumale pannile koos veega. Aseta
peale kaas ning kuumuta paar minutit. Nõruta
spinatilehed kuivaks.
Eralda munakollased –valgetest. Pane spinatilehed,
munakollased, basiilikulehed ning soola ja pipar
mikserisse ning püreesta ühtlaseks massiks. Vahusta munavalged tugevaks ning sega
ettevaatlikult spinatisegu hulka. Määri segu õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures ca 10-15 minutit. Seejärel kummuta
küpsetatud põhi puhtale küpsetuspabeile, eemalda alumine küpsetuspaber. Niisuta
põhja kergelt veega ning jäta hetkeks küpsetuspaberi alla rahunema.
Täidiseks vahusta toasoe toorjuust soola ja pipraga ning määri spinatipõhjale (jäta ääred
1 cm ulatuses vabaks). Selle peale määri artišokikreem. Aseta peale õhukesed
broileririnnafileeviilud. Keera rull ettevaatlikult kokku ning lase toidukiles ööpäev
maitsestuda. Seejärel viiluta ning serveeri.


Teine hästi maitsev suupisteamps oli kukeseenevahuga lavaširull. Tasub kindla peale järeleproovimist

Retsept ja foto: Ragne Värk

Kukeseenevaht toorsuitsu kalkunifileega
0,5 sibulat
150 g kukeseeni
150 g toasooja toorjuustu
soola, pipart
tortillasid
Rannamõisa toorsuitsu kalkunirinnafileed
Vahu valmistamiseks tükelda sibul ning prae pannil
klaasjaks. Poole pealt lisa tükeldatud kukeseened.
Prae seni, kuni sibula-kukeseenesegu on pehmeks
küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel mikserda
kogu segu korralikult. Lisa toorjuust ning mikserda kõik
ühtlaseks.
Lõika tortillast ümmargused kettad ning murra need ettevaatlikult koonuseks. Kinnita
tikuga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures krõbedaks.
Täida valmistatud vahvlid kukeseenevahu ning õhukese viilu toorsuitsu kalkunifileega


Seega, oktoober veel kestab ning linnulihagurmeed ja linnavaadet jõuab soovi korral veel mitmel korral nautimis käia. Vahepeal saab aga kodus mõnusaid suupisteid nikerdada. 


Kommentaare ei ole: