7. juuli 2012

Praetud kala suvikõrvitsa-kappari lisandiga


Veel üks toit värskelt ilmunud suvisest ajakirjast Toit ja Trend, millel argiõhtu kiirelt ja lihtsalt tiitel lisatud. See on tõepoolest toit, mille puhul kõige rohkem aega kulub pliidi soojendamisele :)


Kala suvikõrvitsa-kapparipadjal on tõeliselt lihtne ja kiirelt valmiv suvine toit, mis annab igati välja koduse gurmee mõõtmed. Võis praetud värske kala puhtast võrratust maitsest võib rääkima jäädagi. Üllatajaks on siin aga suvikõrvits, mis saanud kergelt mündise nüansi ning toitu on kroonimas mõnusalt hapukas kapparikaste. Tasub proovimist.
4 valge kala fileetükki  à ca 200 g (nt koha, tilaapia, ahven vm)
4 keskmise suurusega suvikõrvitsat (kokku ca 800 g)
Suuremaid kappareid
Oliiviõli
Soola ja pipart
Kaste suvikõrvitsale:
50 ml oliiviõli
Hakitud värsket münti
Soola ja pipart
2 spl nõrutatud ja hakitud kappareid
Veidi sidrunimahla
Veidi mett


Lõika suvikõrvitsal otsad maha ning riivi jämeda riiviga. Kuumuta pannil õli ning prae suvikõrvits mõne minuti jooksul läbi kuni ta muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ning hoia soojas (võid katta fooliumiga).
Kuumuta pannil õli. Maitsesta kala soola ja pipraga. Prae kala mõlemalt poolt paar minutit, kuni pealispind on kuldne.
Kastme jaoks sega sidrunimahl,  oliiviõli, mesi ja sool. Sega sisse hakitud ürdid ja kapparid (suuremad kapparid haki väiksemaks).  

Serveerimisel aseta taldrikule suvikõrvits, kalla sinna peale kastet ja kõige peale tõsta praetud koha. Kaunista paari suurema kappariga ning serveeri koheselt. 

Retsept ilmus ajakirja Toit ja Trend 2012 aasta suvises (juuli-august) numbris.

Kommentaare ei ole: