9. jaanuar 2012

Požarski kotletid - mahlane ja mahe kanaroog

Mahedamaitselised kanahakklihast valmistatud Požarski kotletid on Vene köögi klassika, mis ei jäta külmaks noori ega vanu. Kanaliha leebe maitse saab Požarski kotletis võilt kreemjalt täidlast tuge ning tulemuseks on valmistuskäigult lihtne kuid maitselt rikkalik mõnus roog.




Vaja läheb (6-8 kotleti jaoks):
400 gr kana- või kalkuni hakkliha
100 ml piima
100 gr saia
Vett
50 gr võid
½ tl soola
100 gr riivsaia
Praadimiseks võid või õli ja või segu
Leota sai piimas kuni see on täiesti pehme. Klopi saia-piimasegu ja hakkliha segamini. Lisa juurde pehme või, maitsesta soola ja pipraga. Luksuslikuma tulemuse jaoks võid kogu segu enne või lisamist läbi hakklihamasina ajada või köögikombainiga ühtlaseks töödelda.
Vormi massist märja käega veidi pikliku kujuga kotletid, paneeri neid riivsaias ning prae mõõdukal kuumusel pannil või sees mõlemalt poolt mõned minutid. Kata pann kaanega ja lase mõned minutid kotlettidel kaane all küpseda. Võid kotletid ka kuuma ahju mõneks minutiks järelküpsema panna.
Valmis kotletid serveeri koos aurutatud köögiviljadega ja kartulipüreega, soovi korral kalla kotletid ja köögiviljad üle veel sulavõiga.



Retsept ilmus Oma Maitse 2012. aasta jaanuarinumbris.

Kommentaare ei ole: