17. september 2011

Sibulaklops. See vana hea!

Minul on sibulaklopsiga väga erilised mälestused. Seda toitu meil kodus ei valmistatud, kuid kui me käisime tähistamas igal aastal kooliaasta algust ja -lõppu, siis restoranis tellisime sageli just sibulaklopsi. Ehk see selgitab, miks mulle senini tundub sibulaklops väga peene ja uhke roana. Arvestades, kui hästi maitseb pehmeks haudunud veiseliha korraliku praesibula kuhja all, siis tegelikult ongi see ju pidusöök. 
Mõned kooslused on kui loodud ajaproovile vastu pidamaks. 

600-800 g veise selja-, välisfilee või sisemist reieliha ca 2 cm viiludena 4 sibulat värskelt jahvatatud pipart soola õli praadimiseks vett
2 spl jahu
100 gr hapukoort
Eemalda lihalt kelmed ja lõika liha ristikiudu viiludeks. Töötle liha vasaraga õhukeseks, andes samal ajal lihatükkidele ovaalne kuju. Raputa lihatükkidele soola ja värskelt jahvatatud pipart.
Kuumuta pannil õli ja prae kuumas õlis liha mõlemalt poolt helepruuniks. Tõsta liha pannilt ning kata fooliumiga. Pannil olevale lihamahlale lisa veel veidi õli ning pruunista selles jahu, lisa keev vesi ning lase keema tõusta. Lisa ka hapukoor ning sega kaste ühtlaseks. Aseta lihatükid kastmesse ning hauta kastmes ca 5-7 minutit.
Samal ajal lõika sibulast rattad või poolrattad ning prae õlis keskmisel kuumusel kuldkollaseks. Maitseta sooja ja pipraga. 


Asta taldrikule kaste koos kastmes haudunud veiseliha lõikudega ning tõsta peale kuhjaga praetud sibulat.
Juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid ja värskeid köögivilju. 


Retsept ilmus 2011. aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse

Kommentaare ei ole: