17. september 2011

Parmesaniga täidetud sibulad prosciutto raamistuses

Itaalia kuulsate hõrgutistega - parmesani ja prosciuttoga - sibulad on jäänud meie pere söögilauale üheks lemmikuks juba aastaid tagasi. Juustu ja singiga läbi hautatud sibul koondab maitsed ühte nii elegantselt, et raske on mõnusamat sibulatoitu ette kujutada. Tegelikult jätab see moodus ka ohtralt ruumi katsetamiseks - basiiliku asemel võid proovida tüümiani, rosmariini, salveid või muid ürte ning ka erinevate juustudega saab hoopis uue maitsekoosluse. Lisaks maitsvale sisule näevad sellised sibulapallikesed veel hästi vahvad välja, nii et soovi korral sobiks see toit ka pidulauale sättida. 


4 ühesuurust valget sibulat
50 gr riivitud parmesani juustu + pealeriputamiseks
3 spl riivsaia
3 spl vahukoort (või hapukoort)
8 viilu prosciutto, serrano vm õhukest toorsuitsusinki
peotäis basiilikulehti
soola, pipart, oliiviõli
Koori sibulad ja keeda neid veega kaetult ca 15 minutit. Tõsta veest välja ning lase veidi jahtuda. Lõika sibulad horisontaalselt pooleks ning urgitse keskmised kihid välja. Alles peaks jääma 1-2 välimist kihti.
Haki sibulasisu peeneks ning hauta pannil õlis keskmisel kuumusel kümmekond minutit. Tõsta pann tulelt ning lisa sibulamassi sisse riivitud parmesan, vahu- või hapukoor, riivsai ja peeneks rebitud basiilikulehed. Maitsesta soola ja pipraga. 



Aseta saadud segu sibulast tehtud kausside sisse. Ümber keera prosciutto viilud (vajadusel kinnita need tikuga). Puista peale veel riivitud parmesani ning aseta sibulad ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pealmine juustukiht on parajalt kuldpruun.
Söö kas iseseisva roana või põhitoidu lisandina. 


Retsept ilmus 2011. aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Riivsaiast pole juttugi.kuhu ma seda määrin?

Tuuli ütles ...

Vabandust, see on tõesti tegevuskäigust välja jäänud. Riivsai tuleks täidise sisse koos teiste ainetega panna. Parandan postituses ka ära. Tänud märkamast!