17. september 2011

Marineeritud sibulad

Marineeritud mahedad-magusad sibulad on ideaalne kaaslane paljudele toitudele. Marinaad taandab sibula tugevat maitset ning tulemuseks on krõmpsuv sibularatas, mida võib soovi korral ka niisama ilma lisandita krõmpsutada. Kindlasti sobib marineeritud sibul hästi ka salatitesse ja liha ning kala kõrvale. 

1 suur salatisibul õhukeste ratastena või 2-3 tavalist sibulat (ca 500 grammi)
2 dl muscovado suhkrut
1,5 dl valge veini äädikat (võid kasutada ka 1 dl valge veini ja 0,5 dl punase veini äädikat)
2 dl külma vett
1 spl oliiviõli
soola
loorberileht
Lõika sibul õhukesteks ratasteks ning kata külma veega. Lase seista veega kaetuna ca 1 tund. Kalla vesi ära.
Sega kastrulis suhkrur, äädikas, vesi ja õli. Lisa veidi soola ja loorberileht. Kuumuta kuni suhkur on lahustunud, kuid ära keeda. Kalla saadud marinaad sibulatele ja lase marineeruda külmkapis mõned tunnid kuni üleöö. 


Retsept ilmus 2011. aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse

Kommentaare ei ole: