7. juuni 2011

Mango-jogurtijäätis. Figuurisõpradele jahutuseks

Veidi kergem variant jäistest maiustest on jogurtist valmistatud jäätis. Kerge ja jahutav troopilise mango maitsega jogurtijäätis on kaunilt kuldkollane ning särtsu annab jäätisele juurde laimimahl. Mango asemel võib kasutada ka küpsete virsikute, aprikooside või muude päikeseviljade püreed. Kerge ja tervislik maius, mis sobib hästi rannahooaega.





Vaja läheb:
700 ml paksemat jogurtit (kui võimalik, eelista Kreeka jogurtit, mis on hästi paks ja kreemine)
1 dl suhkrut
450 gr mangopüreed (East End on konkurentsitult parim)
1 laimi mahl ja riivitud koort
Sega jogurt suhkru ja mangopüreega. Lisa värskelt pressitud laimimahl. Kalla jäätisenõusse ja lase ca 1 tund sügavkülmas jahtuda. Kalla segu jäätisemasinasse ning valmista jäätis lähtudes masina tööjuhendist. Jäätisemasina puudumisel vahusta käsimikseriga jäätisemassi iga poole tunni tagant 3-4 korda.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011 aasta juunikuises numbris

3 kommentaari:

Liina ütles ...

Jah, ma tegin seda kunagi paar aastat tagasi tavalise maitsestamata jogurtiga (Angelika Kangi Jäised hõrgutised, eks), ei kurnanud ega midagi - tulemus oli kergelt kesine. Ootused olid küll kõrged, mango ja laim ja jogurt. Aga ma usun,e t kui kasutada Kreeka jogurtit ja korralikku mangopüreed, peaks tulemuseks saama just sellise hõrgutise nagu su pildil.

Tuuli ütles ...

Jessas, siin on jälle see mingi alateadvuse värk. Uurisin nüüd veidi asja ja tõepoolest on üks selline mango ja laimiga jogurtijäätis Angeelikal täitsa olemas. Minu ring oli selline, et uurisin veidi jogurtijäätist ingliskeelsetest foorumitest, siis mõtlesin, millise lisandiga see võiks hea olla ja mis erineks teistest samasse numbrisse minevatest jäätistest (vahepeal oli hästi teemaks tavaline jäätis mangoga, sealt see mango idee) ja siis mõtlesin hapustaja peale, et panen sidruni asemel hoopis laimi. Ja nii see ring kokku jooksiski :) Keegi on samasuguse mõttekäigu vist ette võtnud ja enne mind. Kui oleks teadnud, oleks,vastupidi, just midagi teistmoodi otsinud.
Aga kommentaariks võin küll öelda, et kas oli see koostisainetest või jäätisemasinast tulenev, kuid mõnus oli see jäätis vägagi!

Liina ütles ...

:-) Mäletad, mida eile sellest sibula ja õunamahlaga sealihast rääkisime - juhused langevad kokku ja tulemuseks ongi identne roog :-)
Samas ega Angelika Kang ka lõplik tõde pole, tema retseptides on ka väga palju kopi-peisti, st sinu idee võis olla pärit samast, kust temagi.
Aga tänu sinu siinsele fotole ja loole proovin seda kooslust uuesti. Tookord oli küll selline kesise koolijäätise maitsega, aga küllap oli süüdi lahja jogurt ja poolküps mango.