7. juuni 2011

Maasikavahused jäätisekoogid kondenspiimaga

See on tõeliselt õhuline maasikamaius kõikidele maasikasõpradele. Valmistada võib nii väikeste maasikavahuste koogikestena kui ka ühe suure koogina.


Vaja läheb:
Valmis õhuke biskviitpõhi (või isevamistatud biskviiti)
300 gr maasikaid
1 laimi riivitud koor ja mahl
1 purk suhkruga kondenspiima
2 sl rummi
400 ml vahustatud vahukoort
kaunistamiseks vahukoort, maasikaid, mündilehti



Valmistuskäik:
Purusta marjad koos laimikoore, -mahla, kondenspiima ja rummiga ühtlaseks massiks. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega.
Aseta segu sügavkülma umbes tunniks, et ta veidi taheneks.
Lõika ümmarguse piparkoogivormi-laadse vormiga biskviidist välja ümmargused koogipõhjad. Jäta need vormi põhja. Vormide alla aseta toidukile. Võta tahenenud maasikavaht külmkapist ning kalla bisviidist põhjale peale. Tõmba vormile ümber toidukile ning aseta sügavkülma mõneks tunniks.


Tõsta sügavkülmast väga umbes 20 minutit enne serveerimist. Ääred tõmba vormi küljest lahti kuuma vette kastetud noaga ning libista vorm lihtsalt üle koogi. Kaunista vahukoore, värskete maasikate ja mündilehtedega.

Retsept ilmus ajakirja Oma Maitse 2011 juunikuises numbris

Kommentaare ei ole: