15. aprill 2011

Hinkaalid brõnsa juustuga

Brõnsa juustuga hinkaalitäidis on mõnus vaheldus lihatäidistele. Soolane ja tugeva maitsega brõnsa juust koos ürtidega moodustab tõeliselt meeldiva koosluse. Juustule lisaks sobib täidisele lisada ohtralt hakitud ürte, soovi korral ka peeneks hakitud küüslauku. Täidise mahlasemaks muutmiseks tasub lisada ja võid. Nagu ka lihatäidisega hinkaalide puhul on eriti mõnus hinkaali puhul see, et mahlane täidis jääb kiivalt tainaümbrise sisse mistõttu hinkaaliamps muutub patuselt juustuseks mahlaseks suutäieks.


Tainas:
500 gr jahu
2 dl vett
1,5 tl soola

Täidis
400 gr brõnsa juustu
hakitud värsket peterselli
hakitud värsket tilli
paar supilusikatäit pehmet võid
Soola ja pipart maitse järgi
Soovi korral peeneks hakitud küüslauku

Valmistuskäik:
Sega riivitud brõnsa juust hakitud ürtide, pehme või ja soola-pipraga.
Taina jaoks moodusta jahu sisse süvend, lisa jahule ka sool. Sega jahu järk-järgult süvendisse lisatud veega kuni moodustub tihke ja ühtlane tainas. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma.
Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1-1,5 mm paksuseks. Vormi ümmargused ca 10-12 cm läbimõõduga ringid.
Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Vormi tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümbert tihedalt kokku, et see keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaale hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks.
Kuumuta potis vesi, lisa sool, loorberileht ja mõned terad vürtsi. Keeda hinkaale ca 10 minutit.
Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.

Retsept ilmus 2011 aasta aprillikuises ajakirjas Oma Maitse

Kommentaare ei ole: