25. veebruar 2011

Avokaadovõi

/prindi retsept/
Üks hästi lihtne ja samas võrratult maitsev toit avokaadost. Meie hetke lemmik - värskelt küpsetatud sooja leivaga on täiesti vastupandamatu. Hea on avokaadovõi juures veel see, et ka külmkapist võetuna on ta piisavalt pehme, et kohe leivale määrida. Avokaado kreemjas olek ja mõnus värske maitse sobib määrdeks ideaalseks.


Vaja läheb (kogused on kõik orienteeruvad):
50 gr toasooja võid
1 küps avokaado, kivi ja koor eemaldatud
2 küüslauguküünt  hakituna
ohtralt hakitud maitserohelist (petersell, murulauk, till, roheline sibul)
meresoola
sidrunimahla (avokaado kipub õhu käes pruuniks tõmbuma, sidrunimahl aitab seda vältida)
Mikserda kõik koostisained kokku ja valmis ta ongi.
Või saad asendada ka toorjuustu või kui tahad eriti kohevat tulemust, siis vahustatud vahukoorega (või toorjuustu-vahukoore seguga).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Oi, seda tahaks proovida aga kui kaua see kylmikus seista voiks?

Tuuli ütles ...

Mõned päevad on minul see avokaadovõi külmkapis vastu pidanud, siis on lihtsalt otsa saanud. Ainuke mure on sellega, et avokaado värvib veidi aega seisnud või pealt veidi tumedamaks. Selle vältimiseks võib mõned lusikatäied sidrunimahla või sisse lisada. Seest on võie ikka ilus rohelina ja maitsev on ta niikuinii :)

Anonüümne ütles ...

Vahemere ääres on levinud avokaadone versioon meie munavõist, mis minu maitsemeeltele vaat' et samapalju meeldib, kui algupärane variant.

Vahekord umbes selline:
2 perfektselt küpset avokaadod + 2 keedumuna. Hakkida kahvliga katki ning lisada tunde-maitse järgi kvaliteetset oliivõli ja meresoola.

Lihtne, geniaalne ja võrratu! :)

Tuuli ütles ...

Anonüümne - väga mõnus idee, tundub igati loogiline ja toimiv kooslus olevat. Tänud seda jagamast ja kavatsen proovida koheselt järgi