1. veebruar 2011

Midagi täiesti uut! Toidublogijad avavad Solarises kohviku

Sel nädalavahetusel ehk 5-6.veebruaril on Solarise keskuse aatriumis üks üsna teistmoodi kohvik. Nimelt avab kaheks päevaks uksed pop-up kohvik. Kohviku kondiitriteks on toidublogijad, kellest igaüks küpsetab kohviku külastajatele valmis ühe oma lemmikkookidest. Nagu aru võite saada, siis olen ka mina oma "Ise tehud. Hästi tehtud" blogiga ennast üles rivistamas.
Kogu selle ürituse taga on MTÜ Maitseklubi, kes käis detsembris 10-le toidublogijale välja idee üheskoos koos oma küpsetistega materialiseeruma. Seega, kes vähegi huvi, võib nädalavahetusel Solarise aatriumist läbi astuda ning kogu seda ettevõtmist lähemalt kaeda. Kohvik teeb oma uksed lahti mõlemal päeval kell 12 ja kohvik on lahti niikaua, kuni kooke jagub.

Laupäevasel päeval astuvad üles: Liina, Mari-Liis, Aet, Piret ja mina.
Pühapäeval võtavad järje üle Elis, Priit, Ragne, Kätrin ja Katrin.

Blogikohviku menüü on täpselt nii suurepärane, kui siit näha:



Kogu selle projekti raames valmis ka väike tutvustav video kõikidest blogijatest. Siinkirjutajat võib seletamas ja kirsi-martsipani struudlit küpsetamas näha siin.




Projekti veab Maitseklubi MTÜ, korraldusliku poolega abistab Carmen Catering ja õla paneb alla DanSukker.
 
Kohtume Solarises koogileti taga!

10 kommentaari:

Elis ütles ...

Tuuli, su raamatu- ja veinikogud on lihtsalt kadestusväärsed! Ja kirsistruudel on hea valik kohvikus pakkumiseks. Pean logistiliselt välja mõtlema, kuidas jõuaksin laupäeval Läänemaal küpsetada ja teie hõrgutisi maitsma tulla.

Tuuli ütles ...

Läänemaalt logistika korraldamine on tõesti paras peavalu, kui kodus just kaubikut käepäerast pole :) Ega isegi pole veel kohviku teema detailidesse liialt jõudnud süveneda. Aga kohviku jaoks teen hoopis pohla-martsipani kooki beseekattega, kuigi tagantjärele tarkusena oleks võinud ju sama struudli ka ette võtta.

Marju ütles ...

See struudel - tõeline isutekitaja. Ei soovita enne hommikusööki seda videot vaadata! :)

Mulle meeldis, et tundsid ennast kaamera ees nii vabalt ja koduselt. Ja raamaturiiulist ja veinikapist ma parem rääkima ei hakka :P

Palju edu kohvikus, kindlasti astun läbi! :)

Tuuli ütles ...

Marju - tänud heade sõnade eest, ei tundnud ma tegelikult ennast niiväga vabalt midagi :)
Kohtumiseni kohvikus!

Zoozi ütles ...

Struudel on väga isuäratav!
Püüan kohvikust läbi astuda :)
Tubli!!!

Merit ütles ...

Esiteks väga isuäratav retsept ja teiseks väga tore ettevõtmine! Kui see struudel ka Solarisse nii soojalt ja isuäratavalt kohale jõuab, siis peab küll kindlasti maitsma tulema:)

Anonüümne ütles ...

Soovin sulle edu laupäevaks!
Enda tehtud struudlisse panin täidiseks Farmi köögitoorjuustu, sidrunimahla, tuhksuhkrut ja rosinad.

Tuuli ütles ...

Anonüümne - tänud heade soovide eest. Kindlasti on selline kreemine toorjuustu-rosinastruudel ka ülimaitsev. Tuleb järgi proovida :)

Riinu ütles ...

Olen Elis'ega nõus, Sinu veinikogu on tõesti kadestamisväärne. Kas sa käid ESA sommeljee kursustel (juunior programmi võtsime ju koos mõned aastad tagasi läbi)? Tubli!
Tulin täna spetsiaalselt sinu martsipanikoogi pärast Solarisse, kuid kahjuks oli vist huvilisi täna väga palju. Kui mina olude sunnil 14.30 jõudsin polnud kohvikus enam küpsetajaid/blogijaidki, kookidest rääkimata :( Pettumus :( Eks ma pean seda siis ise kodus tegema ja proovima, samuti sinu struudlit, mis juba vaadates keele alla viib ;)

Tuuli ütles ...

Riinu - rõõm kohtuda blogi vahendusel ja käisime tõesti koos juuniori-sommeljee kursusel. Sealsamas ESA-s jätkan ka praegu õpinguid ja teemad on läinud veel huvitavamaks - loetakse üsna palju ka gastronoomia ja rahvusköökide teemasid.
Nii kahju, et pidid ilma koogita tagasi minema. Eks siis vist ei jää tõesti midagi üle, kui järgmist korda oodata ja seni ise küpsetada. Mõlemad koogid (martsipaniga struudel ja eile pakutud beseekattega pohla-martsipanikook) ei tohiks üldse keerulised olla. Aga maitsevad hästi :)