11. jaanuar 2011

Päikesekollane ahjurisoto väikese tšillisädemega

/prindi retsept/
Külmal ja päikesevaesel ajal saab kuldkollast sära tuppa lisada ahjurisotoga, mida maitsestatud safraniga. Valmistuskäik erineb veidi tavapärasest risoto valmistamisest, kuna lõplik riisi haudumine toimub ahjus. Veidi tšillipiprast teravust ka lisaks ning lihtne ja väga mõnus risoto ongi valmis. Sobib pakkkuda nii lihakõrvaseks või süüa ka iseseisva toiduna.






Vaja läheb:
1 suur sibul
Paar küüslauguküünt
2 spl oliiviõli
75 gr võid
1 punane tšillipipar (seemned eemaldatud)
½ tl safranit
300 gr risottoriisi (Arborio, Carnaoli)
750 ml köögiviljapuljongit
150 ml valget veini
70 gr parmesani juustu riivituna
Tüümiani
Soola, pipart
Soojenda ahi 180 kraadini. Haki sibul ja hauta keskmisel kuumusel paksu põhjaga potis pooles õlikoguses, millele on lisatud veidi ka võid. Paari minuti pärast lisa ka hakitud küüslauk ja hauta veel mõned minutid. Lisa peeneks hakitud tšillipipar ning safran. Hauta, kuni safran hakkab värvi eraldama. Lisa riis, kuumuta rasvaines läbi kuni riisiterad on läbipaistvad, kalla peale vein, lase veinil riisi sisse imbuda. Lisa kuum puljong. Lase keema tõusta, pudista juurde värske tüümiani lehed, kata pott kaanega ning aseta ahju 180 kraadi juurde umbes 20 minutiks. Võta ahjust, sega juurde või, maitsesta soola ja pipraga ning puista üle riivitud parmesaniga. Lase juustul risoto sisse sulada.


Retsept ilmus Oma Maitse 2011 jaanuarinumbris

1 kommentaar:

Ragne ütles ...

Sõin just suure tüki kooki ning nüüd sööksin heameelega miskit soolast. Ma võtaks hetkel küll ühe taldrikutäie seda risotot. Viimati tegingi vist risotot paar kuud tagasi. Liiga kaua aega sellest möödas. Arvestades, et mul on kapis olemas üks pakike sobivat riisi, siis pean ilmtingimata seda lähiajal tegema:)