5. november 2010

Köögiviljatäidisega plaadisai

Köögiviljatäidisega plaadisai asub kusagil saia ja pirukate vahepeal. Valmistada on seda lihtsam kui pirukaid ükshaaval vormida. Minu kuklisai sai lisaks köögiviljadele täiendust soolaseenepurgist.




5 dl toasooja piima
1 sl mett
10 dl sepikujahu
1 pk kuivpärmi
1 tl soola
2 dl nisukliisid
0,75 dl õli

TÄIDIS:
0,5 liitrit võis hautatud riivitud köögivilju: porgandit, pastinaaki, porrut, sibulat vms; ka hakitud seeni võid lisada
soola ja pipart
1 tl kuivatud basiilikut
200 g maheda maitsega riivjuustu
määrimiseks muna
kliisid või seesamiseemneid

Sega piim ja mesi. Lisa jahu sisse kuivpärm, sool ja kliid. Ühenda piim jahuseguga. Sega tainas ühtlaseks ning sõtkumise lõppjärgus lisa ka õli. Sõtku, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on kerkinud umbes kahekordseks.
Hauta köögivilju võis kümmekond minutit, maitsesta soola ja basiilikuga ning lisa juust.
Jaga kerkinud tainas kaheks osaks ning rulli mõlemad osad küpsetusplaadi suuruseks. Tõsta üks osa tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sinna peale jaota sümmeetriliselt täidisekuhjad. Aseta pealmine tainas täidise peale. Jäta veel vähemalt pooleks tunniks kerkima. Lõika noa või tainarulliga täidise vahekohtadest läbi, määri pirukat munaga, puista peale kliisid või seesamiseemneid ning pane 200–220-kraadisesse ahju 25 minutiks küpsema.

Retsept ilmus 2010 novembrikuises Oma Maitses.

Kommentaare ei ole: