27. november 2010

Bouquet garni

Pajaroogadele hautamise ajal kotikeses lisatud maitseained on Prantsuse köögi puhul pigem reegel kui erand. Maitseainete hulka võib kuuluda tüümian, petersell, rosmariin, pipra- või vürtsiterad, loorberilehed, sellerivarred jne.
Tavaliselt soovitatakse maitseained keerata marlist valmistatud kotikesse, mille saab hiljem eemaldada.
Lihtne nipp on marli asemel porrulaugu varrest valmstatud ümbrist kasutada.



Selleks tuleb suurema porru alumisest osas lõigata kaks kihti, need lahti harutada ning sinna vahele pista vajalikud maitseained. Lisaks mugavusele on porru ka ise maitseköögivili.



Kogu pakike tuleb majapidamisnööriga kinni tõmmata ning mõnusas looduslikus ümbrikus bouquet garni ongi valmis.

2 kommentaari:

Indigoaalane ütles ...

Täiesti ebasobivalt tuli mul siinkohal meelde Bridget Jones ja tema sinine supp:)

Tuuli ütles ...

Indigoaalane - nüüd meenub mullegi episood Brideti filmist, kus ta porruvarre sinise niidiga kokku köitis :)))