23. september 2010

Vürtsikas ploomikook

Hästi meeldiv, mahlane ja kergelt vürtsikas ploomikook. Ploomid võib asendada ka õuntega või pirnidega, virsikute vm puuviljadega. Maitsev tuleb lõpptulemus igal juhul.


Koogi põhja jaoks läheb vaja:
150 gr võid
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
paar supilusikatäit koort
Sega toasoe või kuivainetega kuni tekib purutaoline mass.
Võta ca 1 dl tainapuru ja pane see kõrvale.
Ülejäänud massile sega juurde koort täpselt nii palju, et sellest moodustuks ühtlane muretaina paksusega tainapall. Suru tainas koogivormi põhjale ja külgedele.

Täidise jaoks läheb vaja:
ca 10 keskmist või suuremat ploomi
1,5-2 dl (pruuni) suhkrut
1 tl kaneeli
1/2 tl jahvatatud muskaati
1/2 tl jahvatatud ingverit
1 spl tärklist
poole sidruni mahl
Lõika ploomid ca 4-6 sektoriks, sõltuvalt ploomi suurusest ning lao ploomid koogivormis olevale tainale ühtlaselt ringikujuliselt.
Sega suhkur kaneeli, muskaadi ja ingveri ning sidrunimahla ja tärklisga. Kalla segu ploomidele peale.
Kõige peale puista purutainas.
Küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit.

Serveeri koos vaniljejäätise või -kastmega.

Retsept ja idee on pärit Kaarina Roinineni raamatust "Parimad kodused küpsetised".

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mis asi on koor? Kohvikoor? Vahukoor?

Tuuli ütles ...

Siia sobivad mõlemad ehk siis koort on vaja selleks, et tainamassile veidi vedelikku lisada. Seega võib kasutada seda, mis parasjagu külmikus käepärast on.

Anonüümne ütles ...

Aitäh!

Anonüümne ütles ...

Väga-väga hea kook! (Tegin vaid 1 pisikese muudatuse asendades ingveri kardemoniga)