20. august 2010

Kahte moodi täidetud paprikad

Nami-namis on kooskokkamise teemaks juba mõnda aega täidetud köögiviljad. Seetõttu tundus mulle ühel hetkel oma köögilaual laiutavaid tomateid-paprikaid vaadates olevat saabunud õige hetk teemaga haakuda. Tegelikult ju mõnus moodus kiiresti, maitsvalt ja põnevalt süüa saada.
Tegin hakatuseks kahte sorti paprikaid.


Punastele läks peale poolitamist sisse:
1 noaküljega puruks litsutud küüslauguküüs
1 väike tomat (võib lõigata pooleks või jätta terveks)
1 korralik viil mozzarella juustu
paar lehte basiilikut
1-2 anšoovisefileed
veidi pipart ja soola. Kõike seda tuleks piserdada oliiviõliga ja küpsetada siis niikaua, kuni roal on küpsenud välimus. Nii pool tundi umbes. Väga mõnusalt segunenud ja kokkuküpsenud maitsetega kooslus. Valmistamine on ka kiire ja lihtne.


Enne ahjupanekut nägid täidetud paprikad välja sellised.


Ja ahjust võttes siis sellised.

Kollastele paprikatele läks sisse ricotta, anšoovise ja ürtidega täidis.
Täpsemalt siis:
ricottat
tükeldatud anšoovist
hakitud peterselli ja basiilikut
riivitud sidrunikoort
soola ja pipart maitse järgi.
Peale veidi riivitud parmesani ja oliiviõli.
Kõiki koostisaineid võta tunde järgi (nt 200 grammi ricotta tarbeks ca 6 anšoovisefileed, poole sidruni koor, soovi korral 1-2 küüslauguküünt, peotäis basiilikut ja peterselli jne. Eksida ei ole võimalik).
Küpseta samuti seni, kuni välimus paprikatel küpse.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Sel esimesel täidetud paprikal on ju väga popp nimi, ingl. k. Piedmontese peppers ;)

Tuuli ütles ...

Pille - ei julenud neid päris Piedmontesedeks tituleerida, kuna komponeerisin külmkapi sisust lähtuvalt ja mozzarella sai omalt poolt lisatud (kusjuures vägagi õigustatult). Metoodika on küll nimetatud roa juurest pärit. Aga võib vist nimetada siis Piedmontese peppers with mozzarella :)