20. juuli 2010

Metsmaasika ja vaarika toormoos kitsejuustuga

Kitsejuust ja metsmaasikast-vaarikast tehtud toormoos. Muud ei olegi tarvis, et üks väga suurepärane magusroog valmiks. Või siis lisa väike oksake tüümiani või melissi ka peale maitseks ja kaunistuseks.

Tegevuskäik selline, et pudista üks korralik viil kitsejuustu (parema tulemuse annab suurest jämedast "halust" lõigatud ca 1,5 cm paksusega seib). Väikesel kitsejuustul on seda mõnusat pudedat keskosa vähem ja koort rohkem. Suure läbimõõduga kitsejuust sobib seetõttu paremini.
Pudista kitsejuust näppude vahel magustoidunõusse, pane kitsejuustule peale paar korralikku supilusikatäit metsmaasika-vaarika toormoosi. Kaunista rohelise tüümianioksaga. Või melissiga.


Super!
Sama desserti võib teha erinevate moosidega - murakamoosiga on kitsejuust väga maitsev. Nii nagu ka kõikide erinevate marjade-puuvilja(toor)moosidega, viigimarjamoosiga jne jne.

Kommentaare ei ole: