20. juuli 2010

Külmutatud metsmaasika-kondenspiima kook

Kuumadele kesksuvistele päevadele sobib suurepäraselt jahutav kreemine külm kook metsmaasikatega.


Metsmaasika mõrkja alatooniga maitse, magus kondenspiim ning laimi-rummi hapukus-mõrkjus annavad kokku üsna täiusliku koosluse. Külm kook maitseb luksuslikult ja jahutab täiuslikult, mida rohkem kook sooja käes on, seda kreemisem täidis külma käest välja sulab.


Koogi nimetatakse ka maasika-daquirikoogiks, kuna retsept sisaldab rummi (daiquiri on rumm tsitruselisega) ja retsept pärineb raamatust "500 kooki ja pirukat". Väikesed mugandused said ka tehtud ja minu kook sai selline, nagu allpool kirjas.
Põhja jaoks läheb vaja:
10-12 tk Digestive küpsist
50 gr võid
Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulatatud võiga. Suru koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures umbes veerand tundi.
Täidise jaoks läheb vaja:
ca pool kilo maasikaid (minul olid pooleks mets- ja aedmaasikad), sobivad ka vaarikad, mustikad jms hooaja marjad
1 laimi riivitud koor ja mahl
1 purk suhkruga kondenspiima (300 g)
2 sl rummi (võib ka veidi rohkem :) )
400 ml vahustatud vahukoort
Purusta marjad koos laimikoore, -mahla, kondenspiima ja rummiga ühtlaseks massiks. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoorega. Kalla segu ettevaatlikult põhjale.
Aseta segu sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.
Tõsta sügavkülmast väga umbes pool tundi enne serveerimist. Lõigata tasub kuuma vette kastetud noaga, siis jääb lõikepind ilus.


Minu koogi kaunistuseks said metsmaasikad ja melissilehed.

4 kommentaari:

i. ütles ...

Kas purk kondenspiima on mõeldud see u 500g? Neid päris mitmeid erinevaid praegu.

Tuuli ütles ...

Kondenspiima purk peaks olema 300 g. Teen retsepti ka parandused sisse, sest kondenspiima pakendite valik on hetkel tõesti segadust tekitav.

Anonüümne ütles ...

Tere
Tundub isuäratav. Kas kook on hea ka ilma rummita?

Tuuli ütles ...

Ikka võib ka ilma rummita teha. Rumm annab mõnusa mõrkja lisamaitse muidu üsna magusale koogile ;)