8. juuli 2010

Gino ehk ahjumarjad valge šokolaadiga

See imeliselt lihtne ja samas väga maitsev magustoit nimega Gino on väidetavalt pärit Rootsist ja eriti populaarne oli see 80.-ndatel aastatel ning palju kaugemalgi kui Rootsis. Piisavalt pikk aeg on möödas, et varjusurmas olnud magustoit uuele elule äratada. Valmistuskäik on lihtsamaist lihtsam. Tulemus samas üle ootuste maitsev.
Valmisatada võib seda nii väikestes kuumakindlates vormides või siis ka suuremas ahjuvormis (siis tuleks toodud kogus näiteks 4-ga korrutada).


Vaja läheb (ühe inimese kohta):
100-150 gr värskeid marju (maasikaid, mureleid, kirsse, must- ja punaseid sõstraid, vaarikaid jne)
1-2 spl suhkrut (marjad on erineva magususe-hapususega, seetõttu tuleks vastavalt marjadele suhkrukogust reguleerida)
50 gr riivitud valget šokolaadi


Sega marjad suhkruga ja jaota kuumakindla ahjuvormi põhjale. Raputa peale riivitud valget šokolaadi. Küpseta 200 kraadises ahjus või ahju grillelemendi all kümmekond minutit, kuni šokolaad hakkab kergelt pruunistuma. Serveeri soojalt.

Retsept ilmus 2010 juulikuises Oma Maitses.

Kommentaare ei ole: