19. juuni 2010

Vürtsidega ja koores hautatud šampinjonid

Väga-väga maitsev moodus seeni valmistada. Minu seeni mitte eriti armstav elukaaslane fännab seda toitu ka täiega. Retsept on pärit taaskord Nami-Nami Pille Gruusiateemalisest kokakoolist, nagu ka pommu-kartulihautis.


Vaja läheb:
500 gr šampinjone
võid
soola
musta pipart
2 dl vahu- või kohvikoort
3 tera nelki
6 tera musta pipart
1 kaneelikoor
3 loorberilehte
hakitud värsket peterselli
hakitud värsket tilli
Keera kõik vürtsid (kaneelikoor, nelk, pipraterad, loorber) marli sisse.
Puhasta seened ja lõika viiludeks (suuremad šampinjonid umbes kolmeks-neljaks), väiksemaid seeni olen mina tervelt hautanud.
Pane pannile või ja prae seeni paar minutit. Maitsesta soola-pipraga.
Kalla peale koor ning pane koore sisse marlikotike vürtsidega. Lase madalal kuumusel haududa 45 minutit. Kui tahad koore kokku keeta, siis ära kaant peale pane. Mina hautasin kaane all ja alles lõpus ca 10 minutiks võtsin kaane ära - meile on hakanud meeldima selline vürtsika koorekastmega variant.
Võta marlikott välja ning sega juurde värsked hakitud ürdid.

4 kommentaari:

Pille ütles ...

No see seeneretsept on nüüd vist pea kõikide osalejate blogist läbi käinud :) Mulle teeb väga-väga rõõmu, et suutsin koolitusele mõned sellised retseptid leida, mis nii sooja vastuvõtu osaliseks said!
Sügisel jätkame ;)

Mari-Liis ütles ...

See on tõepoolest väga-väga maitsev! Huvitav, et nii pikk hautamisaeg ja šampinjonid, mis muidu saavad ju paari minutiga küpseks, ei muutu lörtsuks ega vettinuks, vaid jäävad mõnusalt tihkeks.
Kaunis laud! Ja mis ma näen seal tagapool- dolmad! Kas needki on ise tehtud, hästi tehtud?

Tuuli ütles ...

Ma igati nõus, et tegemist ühe üllatuslikult maitsva ja samas lihtsalt valmiva toiduga.
Ja tagapool on dolmad jah :) Dolma postitus ootab ka järge, seda peab natuke pikemalt kribama.

Elis ütles ...

See on üks IMELINE retsept!