13. juuni 2010

Ürtidega marineeritud kanafilee salat värskete aedviljadega

Retsept ilmus Oma Maitse 2010 juunikuu numbris
4-6 portsu

Hästi mõnus kerge värske salat, mis oma koostisosadega sobib kergeks eineks iseseisvalt või siis ka tugevama toidukorra eelroana. Ürtidega marineeritud ja grillilt kergelt üle käinud kanafilee täiendab suurepäraselt värskete aedviljade mahlasust. Sellisel moel valmistatud kanafilee maitseb ka lastele väga hästi.


Marinaad kanale
2 kanafileed

Marinaad:
100 ml oliiviõli
3 spl sidruni- või laimimahla

2 küüslauguküünt purustatud

Korralik peaotäis erinevaid ürte 3-4 liiki (nt tüümian, petersell, till, basiilik, koriander, salvei, karulauk, münt) peeneks hakitud
Värskelt jahvatatud musta pipart
1 peeneks hakitud punane tšillipipar (soovi korral)
Pane kanafilee kahe kile vahele ja rulli-tambi tainarulliga õhemaks (ca 5-7 mm paksune peaks jääma). Aseta filee marinaadi vähemalt pooleks tunniks. Sool lisa vahetult enne grillimist. Grilli kanafileed 3-4 minutit mõlemalt poolt.
Salatikaste

1 osa valge veini äädikat

3 osa oliivõli
hästi peeneks hakitud šalottsibul
1 tl Dijoni sinepit

soovi korral värsket hakitud koriandrit.

Küüslauguse maitse lisamiseks võid paar pooleks lõigatud küüslauguküünt mõneks tunniks kuni üleöö salatikaste hulka panna. Enne salatile valamist võta küüslauk välja.
Sega kõik marinaadi ained ja kalla ettevalmistatud salatile
Salat

Punt rediseid (ca 5-7 tk)

Rohelist salatit (jääsalat, rooma salat, rucola, beebispinat vm)

Värkseid noori kartuleid, keedetud.

Värsket kurki

Kirsstomateid
Pane kausipõhja roheline salat. Sinna peale tükeldatud keedetud värske kartul. Lisa kurgi- ja rediseviilud. Sega kõik koostisained kergelt läbi. Kõige peale aseta viilutatud grillitud kanafilee. Kalla üle salatikastega.
Võid lisada veel värskelt jahvatatud musta pipart ja soola.

Kommentaare ei ole: