19. juuni 2010

Pommuhautis kartuliga

See pommust (tuntud ka baklažaanina) tehtud roog oli Nami-Nami Pille korraldatud Gruusia koolitusel minu üks lemmikuid. Vürtsikate koores hautatud šampinjonide kõrval. Mõlemat toitu olen nüüdseks mitu korda teinud ja kavatsen ka edaspidi teha.
Külalistele pakkudes on positiivne tagasiside ka alati garanteeritud ja seetõttu olen jaganud lubadusi, et panen need retseptid ka blogisse. Ja lubadusi tuleb pidada.

Tegemist on väga mõnusa mahedamaitselise hautisega ning pommule omaselt on roa väljanägemine pöördvõrdeline toidu maitsega. Ahjus küpsetatud pommul on hallikirju viljaliha, mida esteetiliselt pildile saada on suhteliselt võimatu.
Hautise jaoks läheb vaja:
2 keskmise suurusega pommut
2 kartulit
1 hakitud sibul
1 paprika (kasutan punast, et veidi erksat värvi lisada, algretseptis on roheline)
4-5 hakitud küüslauguküünt
500 grammi tomatipüreed (tükkideta)
värsket hakitud tilli
värsket hakitud koriandrit
värsket hakitud peterselli
värsket hakitud basiilikut
1 tl paprikapulbrit (kasutasin suitsutatud paprikapulbrit)
soovi korral tšilli- või cayenne'i pipart
musta pipart
soola
suhkrut
õli
Esmalt alusta sellest, et lõika pommule paar sälku sisse ja pane ahju küpsema umbes tunniks (200 kraadi juurde). Selle aja jooksul küpseb pommu läbi. Koori jahtunud pommult koor ning haki sisu kuubikuteks. Keeda kartul ja haki ka keedetud kartul kuubikuteks.
Pane pannile õli sisse hakitud sibul koos paprikakuubikutega, hauta 7-8 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minutikese.
Kalla peale tomatipüree. Maitsesta soola ja suhkruga ning lase kastmel veidi kokku keeda (ca 10 minutit).
Lisa kartuli- ja pommukuubikud, hakitud maitseroheline, paprika- ja tšillipulber ning must pipar. Hauta veel mõned minutit.
Serveeri toasoojalt. Sobib hästi lihakõrvaseks.
Ja tänud Pillele mõnusa retsepti eest!

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Võta heaks :)