5. juuni 2010

Marineeritud tuulehaug

Täna jõudsin siis ka Linnahalli kõrvale kalaturule ja tuleb tunnistada, et see on üks äraütlemata tore turg. Laupäevahommikused käigud on nüüd edaspidi teada :)
Tõime ära muude kalade hulgas ka tuulehaugi. Kusjuures poja nr 2 kohe teadis, et seda kala liigub meil ainult soojal ajal, siis kui vee temperatuur on 10-14 kraadi. Igal juhul oli kala väga värske ning teda oli lihtne puhastada.
Seni olin saanud vaid suitsutatud tuulehaugi.
Sel korral otsustasin proovida teha praetud ja marineeritud tuulehaugi.

Esmalt lõikasin kalast ca 5 cm jupid. Veeretasin kala soola ja pipraga segatud jahus ning praadisin õli ja või segus.
Siis ladusin kala kaussi ja kallasin peale marinaadi. Marinaadi tegin täiesti klassikalise ja maitse/tunde järgi. Valem võis olla midagi sellist (toodud kogus peaks olema ette nähtud ca 1 kg kalale):
1 porgand, 1 sibul, 8 tera musta pipart, 2 loorberilehte, maitse järgi soola, suhkrut, 5 dl vett, 2 sl söögiäädikat. Keeda hakitud sibulat ja porgandit veidi aega vees, lisa maitseained ja kõige lõpus äädikas. Suhkru kogus timmi oma maitse järgi parajaks.
Hommikul marinaadi pandud kala oli õhtuks juba mõnus magus marineeritud kala.
Kindlasti läheb kordamisele ja katsetan ka teisi tuulehaugi valmistamise retsepte.

Kommentaare ei ole: