27. mai 2010

Kanavardad ingveri-mee marinaadis

See on üks neid toite, mida mu vanem poeg väga armastab. Ja nagu iga ema, lähen ka mina sellest pöördesse ja teen talle õhinaga ikka ja jälle. Nii tore ju vaadata kui laps isukalt sööb (kanaema instinktid on mul üsna dominantsed).

Aga toit ise lihtne ja aega nõuab ka vähe. Sama marinaad sobib hästi ka nii mereandidele (võid lisada veel hakitud koriandrit) või seale või millele iganes :)

Vaja läheb 4 kanafileed pikkupidi 4 ribaks lõigatuna
Marinaad:
2 cm jupp kooritud ja riivitud värsket ingverit
2 purustatud küüslauguküünt
2 tl sojakastet
2 tl Tai kalakastet
1 spl mett
Sega omavahel riivitud ingver, küüslauk ja ülejäänud marinaadi ained. Sega kanafilee ribasid nii, et nad igast küljest oleksid marinaadiga kaetud. Marineeri miinimum 30 minutit. Samal ajal pane likku ka bambusvardad.
Lükka liha varrastele S-tähe kujuliselt.
Grilli mõlemalt poolt kuni liha on seest küps (3-4 ühele küljele peaks korraliku kuumusega grillil piisama).

Paku kanale dipikastmeks juurde Indoneesiast päris satay-kastet. Selle jaoks sega 5 spl maapähklivõid 5 spl kookospiimaga, 1 peeneks hakitud tšillipipraga. Maitsesta sidrunimahlaga ja soolaga endale sobivaks.

4 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Tuuli, mis tähendab S-tähe kujuliselt! Koolitatud grillijana peaksid ju teadma, et liha lükitakse vardasse marsruudil Tallinn-Tartu-Jõhvi-Pärnu või kuidas see nüüd täpselt oligi:)))

Tuuli ütles ...

Oi see "tunne eestit" meetodil liha vardasse toppimine oli vist liiga keeruline minu jaoks. poole pealt jooksis mõte kokku.
ju pean veel pingutama ja seni kasutan lihtlabast s-tähe metoodikat.

Anonüümne ütles ...

Tere

Kas liha võib juba eelmisel päeval marineeruma panna? Õigel päeval pole lihtsalt aega. Kas on võimalik lihal "üle marineeruda"?
Kas sidrunit sobiks lisada? Mulle tundub, et sidrun teeb kana pehmeks või pigem mitte?

Suured tänud juba ette!

Liina

Tuuli ütles ...

Liina, eelmisel päeval võib küll kana marinaadi panna. Ei juhtu temaga midagi, maitse muutub ainult tugevamaks. Ja sidrunit või laimi võib kindlasti ka lisada.