24. aprill 2010

Rabarberi-ingveri toorjuustu kook hapukoorekattega

Tegin täna oma lemmikut rabarberi-ingveri-toorjuustu kooki.


Asssa, kui hea see ikka on!

Koogi jaoks läheb vaja:
Põhi:
150 grammi Digestive küpsiseid
50 grammi sulatatud võid
1 tl jahvatatud ingverit (soovituslik)
Täidis:
0,5 kg rabarberit
2 dl suhkrut
Pöidlasuurune jupp riivitud ingverit
450 grammi toorjuustu
400 grammi magusat kohupiimapastat
4 muna
2 spl tärklist
Kate:
100 grammi hapukoort
paar lusikatäit hapukoort + pool teelusikatäit vaniljesuhkrut

Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõi ja ingveriga. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhjale.
Täidise jaoks lõika rabarber tükkideks, koori ja riivi ingver ning keeda koos suhkruga ca 15 minutit. Jahuta segu.
Vahusta toorjuust koos kohupiimaga, lisa ükshaaval munad, rabarberi-ingveri moos ning sõelu hulka tärklis (jälgi, et tärklis tükki ei jääks). Vala põhjale ning küpseta ahjus 175 kraadi juures vähemalt tund kuni 1 tund ja 20 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda kuumust, kuid ära võta liiga vara kooki välja.
Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vaniljesuhkruga ning kalla/määri see koogile. Pane veel 5-7 minutiks ahju, et kate taheneks. Lase koogil jahtuda ja kaunista maasikatega.

Tänud minu armsale naabrinaisele Edithile, kes mind kepsakate värskete rabarberitega varustas. Näevad teised mõnusalt teismelised välja - mahlased, vurtsused, energiast paukuvad.


Oi ma armastan rabarberit! Ära jõudsin oodata selle hooaja!

Retsept ilmus 2010 juunikuises Oma Maitse ajakirjas

9 kommentaari:

Liisi ütles ...

Väga ilus foto :)

Maarja ütles ...

kook näeb väga mõnus välja.
meil on kodus magusa osas täielik tühjus ja miskit ei viitsi ka teha täna, nutella amps oli ainus mis pisut leevendas :)

mu varred näevad suht samad välja :)
õhtul aias tuuritades mõtlesin kas need homse koogi jaoks ära korjata juba, a siis otsustasin oodata veel, äkki kosuvad :)

Liina ütles ...

Niii ilus kook :)

vernanda ütles ...

no mul oli ka just stokis tegu, et need hollandi omad sinna jätta, aga otsustasin ikka sinna jätta need, ootan eesti omi.

Eva P. ütles ...

Tore, et juba värsket rabarbrit liigub. Igatahes jään ootama, sest sellisele huvitavale toorjuustukoogile ei saa küll ära öelda.

Tuuli ütles ...

Vernanda - kaupsis oli muide juba eesti rabarber ka olemas ja 3x odavama hinnaga kui stockis :)

Mari-Liis ütles ...

kui ilus su kook on.
hommepäev kaupsi minek, ei jõua ära oodata seda esimest rabarbrikooki:) või crumble'it... või kisselli... Mul enda omad alles pistsid ninad maast välja.

Neve ütles ...

Nii armsad, pisikesed rabarbrid :) ja kook on väga isuäratav!

Piret ütles ...

Oi, kui ilus kook. Mul rabarber ka olemas, läheb lahti...