7. aprill 2010

Limoncello jäätis

Mõnus hapukas-kreemjas jäätis, mida lastele ei pakuta :)


Valmistamine on ülimalt lihtne - vahusta 400 ml vahukoort ca 1 dl suhkruga. Mina kasutasin oma uut lemmikut Nopri vahukoort, mida oli 360 ml. Korralikule tugevale vahule lisa 100-150 ml limoncello likööri. Sega kõik korralikult läbi ja pane sügavkülma. Vahepeal (öösel) limpsimas käimine on lubatud, sest retsept pärineb Nigella varamust ;)
Võib kasutada ka muid hapuka tsitruse alatooniga likööre, kui limoncellot käepärast ei ole.
Lisainfoks niipalju, et limoncello on algselt Lõuna-Itaaliast pärit sidruniliköör, mille valmistamiseks kasutatakse kanget alkoholi (ka grappat), sidrunikoori ja suhkrut. See on mõnus mõrkjas-hapukas jook, eriti kui seda serveerida jääkülmalt - meil seisab Itaaliast kaasa toodud Limoncello alati sügavkülmas, kust on hea seda otse klaasi kallata.
Limoncello jäätise retsept pärit Nigella Lawsoni raamatust.

Kommentaare ei ole: