16. aprill 2010

Kukeseenepasta

Aeg küll kevadine, aga sügavkülmas karbis kasutusvalmiks praetud kukeseened peavad ruumi tegema uue hooaja saadustele. Vahelduseks kukeseenekaste-kartuli-tilli kooslusele tegime täna mõnusat kukeseenepastat värske muna-tagliatellega. See üks lemmikuid ja eriti hästi maitseb siis, kui pole ammu kukeseeni söönud (nagu näiteks täna).


Vaja läheb:
250 gr pakk värsket tagliatellet
ca 1 l kukeseeni
200 gr vahu- või kohvikoort
1 sibul
1-2 küünt küüslauku
ca pool tassi valget kuiva veini
parmesani, tilli, tüümiani, soola, pipart
Kukeseene pastakaste valmistan nii, et hautan oliiviõli-või segus keskmisel kuumusel 1 hakitud sibula klaasjaks, lisan paar küünt küüslauku ja mõned varred värsket tüümiani (varre küljest tõmban lehed lahti). Lisan ka sügavkülmast võetud (ja eelnevalt läbikuumutatud) kukeseened. Kui teed värsketest kukeseentest, siis pane esimesena kuumale pannile kukeseened, lase vedelik välja haududa, siis lisa või ja sibul-küüslauk ning hauta kõik koos läbi.
Lisa vein ja kuumuta paar minutit, siis lisa koor ning hauta veel mõned minutid, et kaste muutuks paksemaks. Maitsesta soola-pipraga.
Kastme valmistamise ajal pane keema pasta jaoks soolaga maitsestatud vesi (peaks olema vahemere soolasusega ehk üsna soolane) ning keeda pastat tiba vähem, kui pakile märgitud, et oleks al dente.
Sega pasta kastmega ning saputa peale värsket tilli ja riivitud parmesani.

4 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

Oi see on maitsev pasta! Ma teen samamoodi puravikega, nüüd on küll juba kahjuks nii sügavkülm neist tühi kui ka kuivatatud otsas:(

Elis ütles ...

Ja mina rumaluke ei pannud eelmine aasta üldse seeni sügavkülma, praegu kirun ennast. Eriti isutama ajab su pasta.

Tuuli ütles ...

Mul veel mõned kukeseenekarbid ootavad hädatappu. Mõnuga tegelen selliste kohustustega :P

Maarja ütles ...

meil see ka üks lemmikutest, küll aga teeme reeglina puravikega (segu värskest/külmut. ja kuivat.), sloveenid on suht sama "hullud" kui itaallased, et kui seen, siis kivipuravik.