14. märts 2010

Väga lihtne hapukoorekook

Kui mõni aeg tagasi sai blogisse lisatud SELLE lihtsa hapukoorekoogi retsept, siis see siintoodud on veel lihtsam. Enam lihtsam vist ei annagi eriti olla.

Tegelikult on üllatav, kuivõrd igapäevastest ainetest ja kerge vaevaga on võimalik väga mõnus kook kokku seada. Koogi retsept on pärit jällegi minu lapsepõlvest.
Koogi jaoks on vaja:
1 pakk tavalisi šokolaadiküpsiseid (minul olid trühvlimaitselised)
pool pakki võid
hapukat moosi (kasutasin jõhvika toormoosi, aga sobivad väga hästi ka muud)
750 grammi hapukoort
3 muna
1,5 - 2 dl suhrut
1 tl vanillisuhkrut
2 korralikku spl tärklist
soovi korral 1 sidruni mahl
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Vooderda lahtikäiva vormi (minul oli selle koguse peale 24 cm läbimõõduga vorm) põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsise-või segu põhjale. Peale laota moos.
Sega munad suhkruga lahti, kuid ära vahusta. Lisa hapukoor, vanillisuhkur, tärklis ja kui soovid, siis ka sidrunimahla. Sega kõik ühtlaseks ja kalla ettevaatlikult vormi (võid kasutada valamisel lusikat, siis ei lükka täidis põhjale laotatud moosi ära).
Küpseta ahjus 175 kraadi juurde ca 45 minutit (koogi küpsemist saad jälgida nii, et täidis muutub küpsedes matimaks. Kui täidis keskelt enam ei läigi, siis peaks olema lõpuni läbi küpsenud). Kui kook kipub pealt liialt pruunistuma, siis võid katta vormi fooliumiga ja kuumust veidi alandada. Liiga kiirel küpsemisel on oht, et sisu jääb vedel.


Võta kook ahjust välja ja jahuta.
Nagu pildilt näha, jäi täidis mõnusalt siidine. Kook ise on väga maitsev, mahlane ja keegi ei usu, millistest lihtsatest algainetest kõik kokku segatud sai :)

15 kommentaari:

Liilia ütles ...

mu vanaema teeb samasuguse kattega kooki, aga põhjaks eelküpsetatud muretaigen... peakski vist vanaemale külla minema :D

Tuuli ütles ...

Ma tegelikult olen ise ka muretaina põhja peal teinud, aga katsetasin seekord šokolaadiküpsistega. Sobis väga hästi ka nii :)

lissike ütles ...

Mmmmm, ma katsetan seda :)

Mari-Liis ütles ...

Väga mõnus kook! Näeb välja täpselt nagu üks korralik cheesecake, kas pole :)
Ma olen marjadega ka sellist hapukoorekooki teinud, perenaiste leheküljel on üks ülimaitsev versioon martsipani, astelpaju ja mustikatega, seda matsutas VA ka suurima mõnuga!

Anonüümne ütles ...

Põhja ainetes on kirjas: pool pakki võid. Pool pakki millisest? Müügil on nii 100- kui 200-grammiseid.

Tuuli ütles ...

Anonüümne - reeglina lähtun tavapaki s.t. suurema paki suurusest, ehk siis või kogus võiks olla ca 90-100 grammi. Edaspidi siis viitan täpsemalt :)

Anonüümne ütles ...

Aga hapukoor? Valmistuskäigu kirjelduses pole hapukoorest juttugi. Millal see tuleb?

Tuuli ütles ...

Viga parandatud ja hapukoor valmistuskäigus üles loetletud :)

Kristi ütles ...

Appi kui laheda blogi ma leidsin. Sattusin taielikku hasarti. Homme proovin seda kooki teha! Aitah Tuuli

Tuuli ütles ...

Kristi - tänud! Eks püüan siis ootusi ka edaspidi õigustada :)
Koogi jaoks kuuma ahju ja hea mahutavusega kõhtu (hapukoorekoogiga on keeruline ühe koogitükiga piirduda)

Anonüümne ütles ...

Panin põhjaks piparkoogitaigna ning vahele pohlamarjad.

Tuuli ütles ...

Väga mõnusad asendused!

Raili ütles ...

tundub väga mõnus kook. Kindlasti lähiajal proovin teha. Muidugi vaatasin veel siin lehel ringi ja no üks retsept parem kui teine. Väga hea leht. Aitähh. Eriti mulle meeldib, et on võimalik lihtsatest ainetest igasugu maitsvaid (retsepte lugedes tundub, et maitsvaid)küpsetisi valmistada.

Tuuli ütles ...

Raili, selle üle on küll ainult hea meel, kui siit endale uusi lemmikuid leiad. Eks olen püüdnud siia koguda nii vanu ja "kuulikindlaid" lihtsaid retsepte koos uuema aja veidi edevamate tegijatega :)

Anonüümne ütles ...

Kasutasin hapukooresegus vaid munakollaseid. Tuli nii mõnus ja kreemine. Tänud retsepti eest! :)