31. märts 2010

Teriyaki kanavardad

Väljas grillimiseks ilm veel tiba külm. Samas tahaks pajaroogadele vahelduseks midagi muud.
Seni, kuni grill ootab välitingimustesse viimist, tuleb paraku leppida koduse ahju grillelemendiga.
Raskel ajal abiks ikka :)
Ja kui grill töövalmis saab sätitud, siis tuleb neid kanavardaid kindlasti grillil teha.

Aasiapäraste kanavarrase valmistamine on iseenesest lihtsamast lihtsam.
Vaja läheb:
kanafileed
teriyaki kastet
seesamiseemneid
puutikke
soovi korral küüslauku, tüümiani, tšillipipart, mett vms.
Tükelda kanafilee parajateks tükkideks, pane kaussi ja kalla peale Teriyaki kaste. Soovi korral lisa hakitud küüslauku, tšillipipart, ürte vm meelepärast. Kui soovid magusamat lõpptulemust, võid panna paar lusikatäit mett. Lase kanatükkidel marineeruda paar tundi.
Leota puutikke vees paar tundi enne kasutamist, siis ei lähe need kõrbema.
Lüki kanatükid vardasse ja aseta maksimumkuumusel ahju grillelemendi alla ahjurestile ja alla aseta ahjuplaat (et tilkuma hakkavad mahlad hiljem ilma ahju pesemata kätte saada). Grilli ca 15 minutit (siin jälgi eelkõige liha välimust, mitte kellaaega).
Võta ahjust, puista peale seesamiseemneid. Serveerimisel paku kõrvale Sweet Chilli kastet. Kõrvale paku kas värsket salatit, riisi vm meelepärast.

1 kommentaar:

Liisi ütles ...

Kui isuäratav pilt....