30. märts 2010

Sidrunivaht

Hästi lihtne ja teisalt krepsakalt hapukas vahune magustoit. Mäletamist mööda sain selle lihtsa idee Olive ajakirjast. Maitseb hästi nii lastele kui täiskasvanutele.

Vaja läheb:
ca 200 ml vahukoort
2 munavalget
1 sidruni koor ja mahl
1 dl suhkrut
Vahusta vahukoor suhkru ja riivitus sidrunikoorega. Kui on tekkinud paks korralik vaht (NB! ole ettevaatlik, et vahukoor võiks ei läheks), sega sisse veel sidrunimahl ja sega mass läbi.
Teises kausis vahusta 2 munavalget paksuks vahuks (kontrolli sellega, et munavahu tipud jääksid ilusti püsti, mitte ei vajuks ära).
Ühenda munavalgevaht ja vahukoor, sega kõik ettevaatlikult läbi ja kalla kaussi. Sellest kogusest saab ca 4 portsu. Vii mõneks tunniks külma ja serveerides riivi peale veel veidi sidrunikoort.

1 kommentaar:

Liina ütles ...

Mul vanatädi tegi sellise kreemi ja rullbiskiviidiga charlotte torti. See oli suguvõsa kogunemistel alati hittmagustoit. Oh aegu...