23. märts 2010

Päikeseline porgandi-apelsini supp

Hing ihkab päikest ja sooja! Kollased-oranžid värvid on eriti südamelähedased just sel hooajal. Olgu siis vähemalt sisemus soe ja päikseline seniks, kuni kevad siiakanti suvatseb sattuda.
Päikeseline erkkollane supp sobib seetõttu väga hästi menüüsse.
Tegemist mõnusa hapukasmagusa supiga, millele ingver annab veidi särtsu veel lisaks.
Supi jaoks on vaja:
3-4 korralikku porgandit (nii umbes poole kilo jagu)
3 sibulat
1-2 apelsini (sõltuvalt suurusest, vahel on väga pirakad isendid, siis piisab täitsa ühest)
0,5 liitrit kanapuljongit
pöidlasuurune jupp ingverit
võid
kreeka pähkleid
soovi korral maitserohelist ning riivitud muskaatpähklit, viimane annab mõnusa lisanüansi supile.
Võid lisada ka toorjuustu või koort, kui soovid kreemisemat tulemust

Valmistuskäik: Haki ingver ja sibul peeneks, riivi porgandid jämeda riiviga. Sulata või ning hauta sibula-porgandi-ingveri segu ca 15 minutit. Seejärel pigista hautatud juurviljasegule apelsini(de) mahl. Tõsta segu pannilt potti keeva puljongi juurde ja hauta ca 45 minutit. Püreeri saumikseriga kogu supp ühtlaseks. Kui tahad kreemisemat lõpptulemust, lisa supile veel kas toorjuustu või koort. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
Serveerimisel saputa peale hakitud kreeka pähkleid ja/või maitserohelit (petersell).

1 kommentaar:

Piret ütles ...

Porgandi-ingveri supp on ütlemata mõnus kõhutäis ja kui veel ka apelsini lisada,peaks päikse välja meelitama küll:)