17. märts 2010

Kreemine singipasta

Jätkuvalt pastalainel :)
Singipastale sissejuhatuseks niipalju, et tegemist on minu vanima poja absoluutse lemmiktoiduga ja seetõttu suudan seda pastat kasvõi kinnisilmi valmistada. Pasta on ülimalt lihtne ja ajapikku üsna eestipäraseks mugandatud - ju vist seepärast eelistab minu Eesti verd teismeline seda igal kümnel juhul klassikalisele carbonarale, mida tiba keerulisem valmistada. Mulmuidugi sellevõrra lihtsam :)

Pastakastme jaoks on vaja:
2-3 küünt küüslauku
100 grammi peekonit (eelistan läbikasvanud suhteliselt taist peekonit, Rakvere peekoniviilud sobivad väga hästi ja tavaliselt leiab sealt taisemaid vairante, kui veidi sobrada)
200 grammi vahukoort (Nopri vahukoorega jääb eriti hea, seda koorest maitset muudega nii hästi kätte ei ole saanud)
1 tops sulatatud juustu (Merevaik)
riivitud parmesani
soola, pipart
kuivatud või värsket basiilikut
500 grammi tagliatellet (kui võimalik, eelista värsket pastat)
Kuumuta pann keskmisel kuumusel, pane pannile sorts (oliivi)õli ja kuumuta hakitud küüslauku veidi aega. Jälgi kindlasti, et kõrbema ei läheks, siis muutub küüslauk mõruks. Lisa tükeldatud peekon ja lase rasval välja sulada, kalla peale koor ja lase veidi podiseda. Lisa sulatatud juust, basiilik, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel mõned minutid.
Kastme valmistamise ajal pane soolaga maitsestatud vette keema pasta ja keeda ca 1 minut vähem, kui pakil märgitud. Kui pasta on keenud, kurna (jäta igaks juhuks veidi pastakeeduvett potti, kui lõpptulemus peaks liiga kuiv olema, selle veega saab kastme paksust parajaks timmida) ja sega pasta kastmega.
Pane taldrikule, lisa ohtralt riivitud parmesani ja söö kohe.

5 kommentaari:

Liina ütles ...

Tänahommikune vestlus meie 17-aastasega.
Mina: tead me peekonit ei ostnud eile, olid liiga rasvased tükid. Kristjan: Peekon ja rasvane, mis mõttes? Peekon peabki olema rasvane!
Ja nii ma oma lapse veresooni lupjangi.
PS. kas see Nopri vahukoor on midagi brittide double creami kanti? Mind alati ärritab, kui retseptid nõuavad double creami, sest selle kõrval on meie vahukoored ju nagu rasvavaba piim...

Tuuli ütles ...

Ehee, mul oma vanima poja hinge on 2 teed - singipasta ja FB Farmville (ta pole minuga kunagi nii usalduslik olnud, kui FV teemadel).
A selle koore rasvaprotsent on sama ehk siis 35, aga säilivusaeg lühike ja maitse nii koorene, nii koorene...
Ma ise ei oleks uskunudki, et nii suur vahe võib koore maitsel olla. Mul nüüd uus lemmik enne rannahooaega (see voltide siledakssöömise variant siis). Täna Prismast seda ei leidnud, Stockas on küll olemas ja samas topsis, nagu Nopri jogurtid (korraga ikka 360 gr).

Tullia ütles ...

See Nopri vahukoor on tõesti suurepärane. Ma ei uskunud oma silmi ja maitsmismeelt, kui esimest korda selle vispliga vahtu lõin: kollakas värvus nagu vanasti vahukoorel oli ja maitse nostalgiline.

Angelika ütles ...

Meil oli just ühel päeval see õige carbonara menüüs:D Arvan, et mulle maitseks see eestistatud versioon ka:D

Liina ütles ...

Oh, kuulge see on ju hiilgav mõte - selmet et oma volte kurnata, tuleb need siledaks süüa! Elagu koor ja peekon :-)
Saab tehtud.