22. märts 2010

Kana kookospiima ja rohelise karriga

Selle roa retsepti leidsin juba mõnda aega tagasi ühelt inglisekeelselt leheküljelt, kus selle nimetus oli "India roheline kanakarri". Ei oska kommenteerida India päritolu, maitseb igal juhul väga hästi, maitsekoosluse põhjal oleks ise roa pigem Tai toidu alla liigitanud.
Aja jooksul olen mõned väikesed täiendused-parandused retsepti sisse viinud. Kõiki selle toidu jaoks vajalikke aineid peaks olema võimalik suurematest poodidest leida - rohelise karri pastat olen näinud nii Prismades, Selverites ja Rimides. Kalakaste ja tume soja on ka poeriiulitel olemas.


Vaja läheb:
400-500 grammi kanafileed
tumedat sojakastet (Dark Soy Sauce)
2-3 spl rohelise karri pastat (Green Curry)
mõned varred rohelist sibulat
500 ml kookospiima
1 spl (soovitavalt tumedat või palmi-) suhkrut
3 küüslauguküünt
pöidlasuurune jupp ingverit
1 spl kalakastet (Fish Sauce nt Thai Choice vm)
veidi jahu ja õli


Igaks juhuks lisan ka pildi koostisainetest. On äkki lihtsam leida :) Kookospiim ja riis on ainult Prismas müüdava Rainbow sarja omad, need võib vabalt teiste samalaadsete toodetega asendada.
Tegevuskäik:
1. Lõika kanafilee ca 1x2 cm kuubikuteks, veereta kanatükke tumedas sojas ja siis jahus.
2. Kuumuta pannil õli ja prae keskmiselt kuumal pannil kanatükke õlis ca 5 minutit (vahpeal keera tükke ümber, et küpseksid igalt poolt). Võta kana pannilt ära ja tõsta kõrvale
3. Alanda veidi kuumust ja prae pannil 2 spl karripastat ca 1 minut
4. Lisa hakitud roheline sibul, küüslauk ja ingver (kõik hakituna). Hauta paar minutit.
5. Lisa pannile kana, sega ja kalla peale kookospiim. Lisa veel kalakaste ja 1-2 spl tumedat soja ja tiba suhkrut. Kogused on kõik umbkaudsed, timmi nende lisatavate ainetega maitse parajaks - soola ei ole vaja lisada, nii kalakaste kui soja on ise piisavalt soolased.
6. Hauta ca 20 minutit.
7. Serveeri aurutatud (basmati) riisiga ja peale puista ohtralt koriandrit.
Väga mõnusa maitsekooslusega kaste neile, kes vähegi aasiapäraseid maitsetihedaid toite armastavad.

3 kommentaari:

Karolini nimeline piiga ütles ...

Proovisin seda teha ja tulemus oli lihtsalt vapustav!

Tuuli ütles ...

Karolin - väga lahe, et meeldis. Toit näeb välja küll suhteliselt väheütlev, aga roheline karri ja sellega tehtud toidud on minu lemmikud juba ammu.

Anette ütles ...

Olen juba 3 korda teinud ja iga kord on väga hästi õnnestunud. Lemmik karri retsept!